Ο Ναύαρχος ε.α Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο “αρχιτέκτων” των παράνομων μνημονίων συνεργασίας, μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης GNA, της Τρίπολης, φοβάται ένα όχι και τόσο φανταστικό Σενάριο …που βλέπει να ξετυλίγεται
Βέβαια ο εν λόγω άνθρωπος, έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην προπαγάνδα της Τουρκίας και εναντίον της Ελλάδας, καθώς είναι ο ιθύνων νους πίσω από τη “Γαλάζια Πατρίδα”, την πρόσφατη τουρκική “καραμέλα”, για τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρώην ναύαρχος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκκαθαρίσεις που έγιναν στο στρατό μετά το πραξικόπημα, ενώ έπαιξε κομβικό ρόλο στο να αποκαλυφθούν ονόματα στρατιωτικών και καθηγητών που συνδέονται με τον Γκιουλέν.
Μάλιστα είναι ο εμπνευστής του περίφημου FETÖMETRE, ελληνιστί, “γκιουλενιστόμετρο”…Αν και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση Οι Συμβουλές και οι σκέψεις του έχουν τεράστια απήχηση στο Τουρκικό Κράτος !
Ο Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, φοβάται ένα μόνο Σενάριο που μπορεί να βάλει σε μπελάδες την Τουρκία ,αν Συμφωνηθεί η ΑΟΖ με την Αίγυπτο έστω και τμηματικά ,συνέχεια με την Κύπρο και στο Βάθος το Ισραήλ!
Ένα τέτοιο Σενάριο αναφέρει ο Ναύαρχος θα τεμαχίσει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και θα βάλει στο Παιχνίδι το Ισραήλ μιας εξέλιξη που η Τουρκία δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να συμβεί σε αυτήν εδώ την συγκυρία …Απλά γιατί οι Ισραηλινοί δεν αστειεύονται όταν θίγονται τα συμφέροντά τους
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ πρέπει να παίξει σωστά το παιχνίδι με την Αίγυπτο και ο Μητσοτάκης με το Ισραήλ …Ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει η σημερινή επίσκεψη προπομπός του Αμερικανού Πρέσβη απο κοινού με τον ΥΠΑΜ της Ελλάδος στη Κρήτη!
Στο βιβλίο του πρώην Τούρκος επιτελάρχης γράφει ότι στα 23 νησιά (του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Καστελόριζο) τα οποία είχαν δοθεί στην Ελλάδα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισιών το 1947 , αναγνωρίστηκε ‘μη στρατιωτικό καθεστώς’ για την ασφάλεια της Τουρκίας η οποία ήταν πλησίον των νησιών.
Ωστόσο σύμφωνα με τον πρώην Τούρκο επιτελάρχη “η Ελλάδα έχει σπάσει το άτυπο στρατιωτικό καθεστώς των νησιών”, υποστηρίζοντας ότι “αυτή η κατάσταση ακύρωσε την προϋπόθεση βάσει της οποίας έγινε η μεταφορά κυριαρχίας”.
Ο Τούρκος πρώην επιτελάρχης αναφέρει ακόμη ότι σε νησιά με καθεστώς μη στρατιωτικό απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανάπτυξη όπλων, κάθε είδους πτήσεις, διέλευση στρατιωτικών αεροσκαφών καθώς και εκπαιδευτικές ασκήσεις.
Υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το ‘μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών’ στον εναέριο χώρο καθώς τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν τους α
Υποστηρίζει ακόμη ότι το 1952 η Ελλάδα ίδρυσε στη Λέρο τα πρώτα αεροδρόμια και εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ μετά το 1974 τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν ταχύτατα. Μάλιστα υποστηρίζει ότι σε 16 από τα 23 νησιά οι παραβιάσεις είναι γνωστές από γνωστές πηγές.
Ίδωμεν αν μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε μια ακόμη ευκαιρία που παρουσιάζεται