Πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε απόψε στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να συμφωνήσουν οι “θεσμοί” στην παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.
Οι Βρυξέλλες – και κυρίως το Βερολίνο – θα μελετήσουν την πρόταση αυτή κωδικό προς κωδικό και εφόσον την εγκρίνουν τότε μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα ξεπαγώσουν τη δόση των 15 δις ευρώ προς τη χώρα μας μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.
Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει περικοπές-σοκ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού μειώνει από τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων μέχρι την προμήθεια φαρμάκων!
Ο Αλέξης Τσίπρας, βέβαια, όταν είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την αναστολή του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δεν είχε πει όμως λέξη για τα ισοδύναμα μέτρα που θα έπρεπε να βρει για να την εφαρμόσει…
Το έγγραφο με την πρόταση Τσακαλώτου – Καμμένου αποκάλυψε ο Τζιμ Μπρούνστεν, ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες.
Το έγγραφο αναλύει πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν από έξι διαφορετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το άθροισμα της περικοπής δαπανών να φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ, όσα θα κέρδισε θεωρητικά το κράτος από την αύξηση του ΦΠΑ στα έξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που αναστέλλεται για ένα εξάμηνο.
Το έγγραφο, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει ειδικότερα τα εξής:
“Το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, δεσμεύεται στις ακόλουθες αλλαγές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας του 2018, οδηγώντας στην εξοικονόμηση πιστώσεων κατά 28 εκατομμύρια ευρώ.
Οι συγκεκριμένοι κωδικοί του προϋπολογισμού που επηρεάζονται παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Οι αλλαγές που αποτυπώνονται στον πίνακα θα γίνουν μέσα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών:
– Δαπάνες για ΝΑΤΟ: Από 25.4 στα 20.4 εκατομμύρια ευρώ
– Αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού: Από 17.3 στα 13.3 εκατομμύρια ευρώ
– Υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση: Από 42.3 στα 37.3 εκατομμύρια ευρώ
– Προμήθεια φαρμακευτικού υλικού: Από 21.9 στα 19.9 εκατομμύρια ευρώ
– Πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού: Από 39.6 στα 37.6 εκατομμύρια ευρώ
– Υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων: Από 454 στα 444 εκατομμύρια ευρώ”
Πηγή: .parapolitika.gr/
Τα συμπεράσματα κατά την Κρίση σας!