Σαν Σήμερα στις 30/06/1912
Τρελοκαμπέρος – Η ιστορία του: Πρόκειται για τον Πειραιώτη Υπολογχαγό, ο οποίος το 1912 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή. Δηλαδή, έκανε το δρομολόγιο από την πατρίδα του, την Ύδρα μέχρι το Νέο Φάληρο. Μάλιστα, ο ίδιος έφτασε σε ταχύτητα, τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.
Το ρεκόρ διατηρήθηκε για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Μάλιστα, ο Καμπέρος μετέτρεψε το πρώτο αεροπλάνο του στρατού σε υδροπλάνο και έπειτα πέταξε.
Τρελοκαμπέρος – Η ιστορία του: Από που πήρε το παρατσούκλι του
Ο Καμπέρος υπήρξε και ο πρώτος Στρατιωτικός Πιλότος στην Ελλάδα (Μάιος 1912). Τον Φεβρουάριο του 1912 ο Αργυρόπουλος ήταν εκείνος που εξετέλεσε πτήση στην Ελλάδα. Όμως, επρόκειτο για αεροπλάνο και πτήση (πάνω από το Θησείο) ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Συνεπώς η πρώτη επίσημη πτήση με αεροσκάφος κρατικό, ήταν αυτή του Καμπέρου. Γι’ αυτό και αναφέρεται πάντα με την επεξήγηση “Πρώτος Στρατιωτικός Αεροπόρος”.
Οι παράτολμες πτήσεις του όσο και το γεγονός πως ήταν ο πρώτος στρατιωτικός πιλότος που πραγματοποίησε στην Ελλάδα πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο. Δημιούργησαν μύθο γύρω από το όνομά του και τον κατέταξαν στους θρύλους της αεροπορίας.
Αρκετές ήταν και οι φορές που έκανε προσγείωση ανάμεσα σε πλήθος κόσμου στην παραλία του ΑΚΤΑΙΟΝ. Εκεί, όπου για την τόλμη του πήρε και το παρατσούκλι Τρελοκαμπέρος.
Ήταν γεννημένος στον Πειραιά το 1883. Δυστυχώς, άφησε την τελευταία του πνοή άδοξα. Ήταν την περίοδο της Κατοχής το 1942, πέθανε από εισπνοή φωταερίου, που χρησιμοποιούσε για θέρμανση.
Ο άνθρωπος που πρώτος αναφέρεται στα χρονικά να έριξε χειροβομβίδες πάνω από τον εχθρό, αν και ο ρόλος τότε των αεροπλάνων ήταν αναγνωριστικός, έφυγε από την ζωή όχι μόνο άδοξα αλλά και αθόρυβα, αφού η κατοχή τότε δεν άφησε περιθώρια για απόδοση τιμών στο πρόσωπό του.