Σε επιφυλακή οι Μονάδες του Στόλου …Αν το «TCG Cesme A-599″ βγει με συνοδεία Τουρκικών Πολεμικών Σκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες Μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι σε επιφυλακή και αυτό γιατί σχεδόν πάντα το TCG Çeșme συνοδεύεται είτε από πολεμικά Σκάφη του Τούρκικου Ναυτικού ,είτε απο Σκάφη ανοιχτής Θάλασσας της Τούρκικης Ακτοφυλακής !

Να θυμίσουμε οτι σε προηγούμενη εξόρμηση του Τούρκικου Ερευνητικού Σκάφους είχαμε σοβαρή πρόκληση στο Αιγαίο ,αφού πραγματοποίησε έρευνες εντός της Ελληνική υφαλοκρηπίδας .

Πάντως το θέμα της αντιμετώπισης της εξόδου του TCG Çeșme  είναι σε πολιτικό επίπεδο και το χειρίζεται το ΥΠΕΞ και δεν έχει προωθηθεί στα Στρατιωτικά Κλιμάκια τουλάχιστον όχι ακόμα!

Απίθανο είναι πάντως το TCG Çeșme  να βγει χωρίς συνοδεία  έστω Σκαφών της Τουρκικής ακτοφυλακής και σε αυτή την περίπτωση λένε οι πληροφορίες οτι το Λιμενικό Σώμα θα το ‘αντιμετωπίσει»

Να θυμίσουμε όμως στους άσχετους οτι το TCG Çeșme  είναι πολεμικό Πλοίο και ανήκει στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (Το Τουρκικό Ερευνητικό Σκάφος της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού  της Τουρκίας » TCG Cesme A-599″