Δεν θα χάσουμε την Θράκη, δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον αναφέρουν αρκετοί, όμως έχουμε ήδη χάσει την μισή Θράκη και αντιμετωπίζουμε ήδη σοβαρά προβλήματα.
Στην Θράκη το Τουρκικό Προξενείο εδώ και πολλά χρόνια, μεθοδικά και με μικρούς στόχους κάθε φορά, έχει καταφέρει να δημιουργήσει Παράλληλες Δομές ειδικά στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή εφαρμόζοντας ανοιχτά πλεόν την θεωρία «Των Μαλακών Συνόρων»
Οι τοπική αυτοδιοίκηση, τοπικοί βουλευτές όσοι χριστιανοί έχουν μείνει, Στάθη Γιαννακίδη (ο συγκεκριμένος δηλώνει άθεος) και Γρηγόρη Στογιαννίδη βουλευτές Ξάνθης να είναι πιο κοντά στον μουσουλμάνο Χουσείν Ζεϊμπέκ, και την κεντρική πολιτική σκηνή, να είναι όμηροι των μουσουλμάνων ψηφοφόρων.
Με την βασική Παράλληλη Δομή των ψευτομουφτήδων η Τουρκία τρομοκρατεί όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι στο σύνολο τους ανήκουν στο Ανατρεπτικό Ισλάμ, και λειτουργεί κυριολεκτικά σαν κράτος εν κράτη.
Ο Δήμαρχος Μύκης διαφημίζει το «Καραβάνι της Αφθονίας» το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από μια Παράλληλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Δομή
Κοντά σε αυτή την θρησκευτική Παράλληλη Δομή, ακολουθεί η Πολιτική. Το Περιφερειάκό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης χρειάστηκε 70 ημέρες και δύο συνεδριάσεις για να βγάλει ψήφισμα για τους δύο Αξιωματικούς. Στην πρώτη συνεδρίαση οι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν ενώ στην δεύτερη δεν ψήφισαν.
Στην Ξάνθη, ο Δήμαρχος Μύκης δεν πλέον ούτε καν προκλητικός. Χρησιμοποιεί την Παράλληλη Δομή του ψευτομουφτή και της γλώσσας και λειτουργεί σαν Δήμαρχος Τούρκων και όχι Ελλήνων.
Η Οικονομία
Στις Παράλληλες Δομές , εκτός της Θρησκευτικής, Κοινωνικής και Πολιτικής, έχει αναβαθμισθεί ποιοτικά και η Οικονομική. Η τουρκική τράπεζα που υπάρχει στην Κομοτηνή και Ξάνθη είναι πέρα και ξεχωριστά από το τραπεζικό σύστημα. Ουσιαστικά εφαρμόζεται η «Κυπροποίηση» της Θράκης στο οικονομικό περιβάλλον.
Το 1974 οι Τούρκοι στην Κύπρο δεν έκαναν απόβαση αλλά …επιβίβαση. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 κεφάλαια από την Τουρκία είχαν «αγοράσει» όλο σχεδόν το σημερινό κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Στην Κομοτηνή μάλιστα, στον αγροτικό τομέα, τεράστιες εταιρείες τουρκικών συμφερόντων από την Γερμανία έχουν «υιοθετήσει» κατά εντολή Ερντογάν τους μουσουλμάνους αγρότες και την παραγωγή τους στα κεράσια και σε άλλα προϊόντα.
Ο «Θύλακας» στην Ξάνθη που αντιστέκεται με πείσμα στο Τουρκικό Προξενείο
Στην Ξάνθη, ακριβώς δίπλα στην πόλη υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται Δροσερό. Πρόκειται για έναν οικισμό Ρομά στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κατοικούν περισσότεροι από 7000 άνθρωποι. Στην πλειονότητα τους είναι μουσουλμάνοι αλλά υπάρχουν και πολλοί χριστιανοί.
Στον οικισμό, το Τουρκικό Προξενείο και ο ψευτομουφτής Ξάνθης προσπάθησαν να εισχωρήσουν με τα Σουνιτικά κεφάλαια και να χτίσουν τζαμί, το οποίο όμως δεν κατάφεραν και δεν θα καταφέρουν στο επόμενο διάστημα.
Να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και εξαρτημένος από τις ψήφους των μουσουλμάνων που ελέγχονται από το Τουρκικό Προξενείο, πολέμησε ανελέητα την Σαμπιχά Σουλεϊμάν γεννημένη στο Δροσερό. Οι αναφορές σε εκείνη ως σύμβολο αντιπαράθεσης, χωρίς να εξηγείται ποια είναι και τι κάνει, αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο μέσα σε λίγες ώρες, ενορχηστρώθηκαν από το Τουρκικό Προξενείο και εφαρμόσθηκαν από όσους πουλούν εκδούλευση σε αυτό.
Η ομιλία της στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες, που έλαβε χώρα στη Γενεύη στις 27 και 28 Νοεμβρίου του 2012 και ανέφερε τα παρακάτω ήταν η αφορμή να μπει στο στόχαστρο του Τουρκικού Προξενείου και της …. Αθήνας:
«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας.
Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά. Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά».
Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.
Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.
Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επηρεάζει άμεσα και το Δ Σώμα Στρατού;
Τον Σεπτέμβριο του 2017 ακυρώνεται στην Ξάνθη άσκηση της ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑ η οποία θα γινόταν νότια σε όλο τον κάμπο της Ξάνθης. Είναι από τις ελάχιστες φορές που κάποια άσκηση του στρατού μόλις λίγες πριν την πραγματοποίηση της ακυρώνεται. Η είδηση περνάει στα «ψιλά» με τοπικά «φιλοκυβερνητικά» και «φιλοτουρκικά» ΜΜΕ να αναφέρουν πως «η άσκηση αναβλήθηκε για να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων των Μονάδων και, κυρίως, της συμμετοχής τους στην διακλαδική άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ”
Στην περιοχή όσοι γνωρίζουν μιλάνε για πολιτική παρέμβαση της ακύρωσης της άσκησης η οποία παραγματοποιείται στο κάμπο της Ξάνθης και συγκεκριμένα σε χωριά που κατοικούνται από μουσουλμάνους. Για κάποιους από αυτούς, ελάχιστους, έχει αρνητικό αντίκτυπο η παρουσία του Ελληνικού Στρατού αλλά για τους περισσότερους είναι μια ελπίδα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι δίπλα τους και νιώθουν ασφάλεια.
Αυτό συμβαίνει γιατί τρομοκρατούνται καθημερινά από τους «υπαλλήλους» του Τουρκικού Προξενείου και το τελευταίο δεν θέλει σε καμιά περίπτωση οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι της περιοχής (και ειδικά οι Ρομά) να νιώθουν ότι έχουν δίπλα τους την Ελλάδα
Το ίδιο ακριβώς και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό συμβαίνει και στα Πομακοχώρια του Δήμου Μύκης όπου ο στρατός για κατοίκους της περιοχής λειτουργεί ως πυλώνας ασφάλειας από το Τουρκικό Προξενείο
Πηγή:www.viadiplomacy.gr/