Στο Μαυρομμάτι ο ΠτΔ για την 188η Επέτειο από τον θάνατο του Καραΐσκάκη!

Resizer.ashx«Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την ζωή του και τον θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος.

Και δεύτερον, εκείνο της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, βάζοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εκδηλώσεις της 188ης επετείου από τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι Μουζακίου.DSC00048

Στις εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2016» προς τιμήν του Αρχιστράτηγου του 1821 Γ. Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του ήρωα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του ήρωα στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Μουζακίου.

«Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να φωτίζουν, ιδίως σήμερα, τον δρόμο του δικού μας χρέους:  Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και τον Λαό μας, και με την πεποίθηση ότι προέχει η Ελλάδα κι ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σ’ αυτά που μας ενώνουν, πρέπει να βαδίσουμε, φυσικά με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, τον δρόμο του χρέους μας για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτεκαι αυτά


ΣχετικάΆρθρα

Next Post