Ανταπόκριση :Μαρία Ζαχαράκη
Το βάρος στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας πέφτει τώρα στο ναυτικό, μέχρι να υπάρξει εξέλιξη με τα F-16. Κι όσο έχει παγώσει -μένει να δούμε για πόσο- ο εκσυγχρονισμός της πολεμικής αεροπορίας, ο Τούρκος πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας της χώρας φέρνουν στο προσκήνιο ξανά τη Γαλάζια Πατρίδα και την ανάπτυξη του ναυτικού με φρεγάτες, τορπίλες, υποβρύχια κλπ.
«Όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο»
Την Παρασκευή (19/01) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Γιάλοβα, υπενθύμισε το μότο, «όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο» ενώ το Σάββατο, ο Γιασάρ Γκιουλέρ, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την παραγωγή τριών εγχώριων πυραύλων για το πολεμικό ναυτικό, τόνισε ότι, «οι θάλασσες είναι ο προστάτης και ο πολλαπλασιαστής ισχύος του πεπρωμένου της Τουρκίας».
Τουρκία: Όσο δεν εκσυγχρονίζεται η Πολεμική Αεροπορία, ο Ερντογάν στρέφεται στη Γαλάζια Πατρίδα και το Ναυτικό
Μία ισχυρή Τουρκία θέλει να αφήσει ως παρακαταθήκη ο Ερντογάν
Τα ήρεμα νερά δε σημαίνουν αδράνεια για την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα δουλεύει στο background και δίνει βάρος στη βαριά βιομηχανία της χώρας.
Ο Ερντογάν αυτό θέλει να αφήσει ως παρακαταθήκη. Μία ισχυρή Τουρκία. Δεν έχει σημασία ο πληθωρισμός και ότι, ο λαός, λέει το «νερό – νεράκι». Δε θα θυμάται αυτά η ιστορία, αλλά τα όπλα, τα αυτοκίνητα και τους αστροναύτες στο διάστημα. Έτσι σκέφτεται ο Ερντογά