Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο οποίο ταξί παρέσυρε μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία επέβαιναν ταξίαρχος και ανθυπαστυνόμος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – Ηρακλής, όταν είχαν ολοκληρωθεί τα μέτρα τάξης. Ο ταξίαρχος και ο ανθυπαστυνόμος επέστρεφαν με υπηρεσιακή μοτοσικλέτα προς το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, ταξί που πέρασε σχεδόν στο αντίθετο ρεύμα συγκρούστηκε με τη μηχανή τους.
Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να πέσει και να χτυπήσει σε άλλο διερχόμενο όχημα, ενώ οι δύο αστυνομικοί εκτινάχθηκαν στο οδόστρωμα. Ο ταξίαρχος πρόλαβε να πηδήξει από τη μηχανή, τραυματιζόμενος ελαφρά, ενώ ο ανθυπαστυνόμος, που ήταν οδηγός της μηχανής, υπέστη σοβαρότερα τραύματα στα κάτω άκρα.
Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Ο οδηγός του ταξί αντί να σταματήσει για βοήθεια, εγκατέλειψε το σημείο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό του. Οι αρχές αναζητούν ταξί με χτυπημένο προφυλακτήρα στη δεξιά πλευρά, ενώ έχουν ήδη συλλεχθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για τον εντοπισμό του οχήματος.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το συμβάν αφορά ανώτερο αξιωματικό της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη του οδηγού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.















