Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) η τελετή απονομής διακριτικών και πτυχίων στους σπουδαστές της 11ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της ΣΕΘΑ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς Εθνικής Άμυνας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.
Συνολικά αποφοίτησαν 147 Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και 5 Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας ως ακολούθως:
• 87 από το Στρατό Ξηράς
• 29 από το Πολεμικό Ναυτικό
• 29 από την Πολεμική Αεροπορία
• 2 του Κοινού Νομικού Σώματος
• 1 από την Ελληνική Αστυνομία
• 3 από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
• 1 από το Πυροσβεστικό Σώμα
Επίσης αποφοίτησαν 20 Αξιωματικοί από τη Κυπριακή Δημοκρατία και 4 Πολιτικοί Υπάλληλοι, εκ των οποίων 3 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 1 από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες για την επιτυχή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να λάβουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επί θεμάτων Γεωπολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγικής και Ηγεσίας, αλλά και να διευρύνουν το γνωστικό τους υπόβαθρο επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας.
Τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αποκόμισαν οι σπουδαστές για τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν μελλοντικά, κάνοντας λόγο για «εκπαιδευτική επιταγή που αποτιμάται σε μείζον επιτελικό και επιχειρησιακό όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χώρα εν γένει», καθόσον τους καθιστά σε υψηλό βαθμό ικανούς να αντιλαμβάνονται σε βάθος τις γενόμενες μεταβολές σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο όπως και τις απαιτήσεις που δημιουργούν στο πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων, αντιμετώπισης προκλήσεων και απειλών, καθώς και να αποκωδικοποιούν τα ζητήματα εκείνα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος.
Επίσης επεσήμανε όχι μόνο τον διακλαδικό αλλά τον διυπουργικό και διυπηρεσιακό ρόλο της ΣΕΘΑ, μέσω του οποίου προάγεται η διαλειτουργικότητα και ενισχύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Κρατικών Υπηρεσιών που συνδέονται με την Άμυνα της Χώρας.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάλεσε την Διοίκηση, το στρατιωτικό και το καθηγητικό προσωπικό της Σχολής να συνεχίσουν την αξιόλογη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν, προκειμένου η ΣΕΘΑ να συνεχίσει να παράγει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση στον τομέα των Στρατηγικών Σπουδών και να λειτουργεί ως δεξαμενή παραγωγής στρατηγικής σκέψης σε θέματα Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αντιπροσωπείας 18 σπουδαστών, τηρουμένων των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.