Τιμήθηκαν επιτέλους και οι Πεσόντες του 6ου Συντάγματος στο Ζάρκο Τρικάλων
Τιμήθηκαν επιτέλους & Πεσόντες του 6ου Συντάγματος στο Ζάρκο Τρικάλων με την συγκίνηση να περνά τα Βουνά και τον Κάμπο της Θεσσαλίας σε μια τελετή που όσοι είχαν την τύχη και την πρόνοια να βρεθούν την Κυριακή στο Μνημείο των Πεσόντων στο Ζάρκο Τρικάλων !
Η Τελετή οργανώθηκε με συνδρομή Αξιωματικών που ευαισθητοποιήθηκαν & έφεραν στην περιοχή σύζυγο του Γλύπτη ,αλλά και το γιό του Οπλίτη που απεικονίζεται στο Μνημείο που παρέστη στη Τελετή μαζί με την οικογένειά του ερχόμενος απο τη Μονεμβάσια
Παρών στην Τελετή και ο Δήμαρχος της Φαρκαδόνας που εντυπωσιάστηκε και υποσχέθηκε οτι την επόμενη φορά θα παραθέσει και φιλοξενία, προς τιμή των Πολεμιστών που δόξασαν την Ελλάδα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά !
Συγκινητική ήταν και η κατάθεση Στεφανιού απο την σύζυγο του Γλύπτη και του Γιό του Οπλίτη του Μνημείου !!
Την Τελετή τίμησαν και οι Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 74 της Κύπρου που για μια ακόμη φορά ήταν παρόντες στις Τιμητικές εκδηλώσεις
Στεφάνι κατέθεσε και η ΕΑΑΣ του Τοπικού Δ.Σ με την Παρουσία του Γραμματέα Συνταγματάρχη ε.α Μαστοράκη Μιχαήλ
Στεφάνια κατέθεσαν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Ζάρκου που φρόντισε για τον καλλωπισμό του χώρου ,ενώ ο Τοπικός πολιτιστικός σύλλογος πρόσφερε τα δέοντα σε όλους τιμώντας τις παραδόσεις των Ελλήνων προς τους νεκρούς μας!
Ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η Κατάθεση του στεφανιού απο τον Ταξίαρχο ε.α Θέμι Αγγελάκη εκ μέρους όλων των Συμμαθητών του της Τάξεως της ΣΣΕ
Στις Ανατολικές παρυφές του χωριού Ζάρκο Τρικάλων, υπάρχουν δύο (2)στρατόπεδα, όπου είχε την έδρα του το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, για την φύλαξη των,τότε, συνόρων με την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Εντός του Στρατοπέδου Άλφα (με εμβαδόν περί τα 48 στρέμματα),φιλοτεχνήθηκε και κατασκευάστηκε το 1953, από έναν Στρατιώτη του Συντάγματος, έχοντας ως «μοντέλο» έναν άλλον Στρατιώτη απο τη Λακωνία ,φέροντα στολή και οπλισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μνημείο παρόμοιο με αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών.
Ο στρατιώτης – καλλιτέχνης, που φιλοτέχνησε το Μνημείο, είναι ο γνωστός Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης Σταύρος Παπασάββας (1928 – 2018).
Το Μνημείο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα παρόμοια σύγχρονα Μνημεία που υπάρχουν στην χώρα μας, με τεχνοτροπία βασισμένη σε αυτή των Αρχαίων Μνημείων.
Η ευαισθητοποίηση δυο Ανωτάτων Αποστράτων Αξιωματικών του Ταξιάρχων Απόστολου Νταλούκα και του Θέμη Αγγελλάκη ήταν άμεση και έφερε τα θεμιτά αποτελέσματα, ώστε να εντοπιστεί ο δημιουργός.
Η όλη Συγκινησιακή εκδήλωση ήταν Οργάνωση του Ταξιάρχου ε.α Νταλούκα Απόστολου και τη Συνδρομή του Ταξιάρχου Θέμη Αγγελάκη (φωτό) …Χωρίς καμιά βοήθεια απο το ΓΕΣ
!!