Μετά τις τρομακτικές εικόνες του Σεπτεμβρίου 2023, η περιοχή δεν πρόλαβε να επουλώσει τις πληγές της. Οι κάτοικοι στο Κεραμίδι, αλλά και σε χωριά όπως η Πηνειάδα, η Φαρκαδόνα και οι Γεωργανάδες και η ευρύτερη περιοχή του δήμου, παραμένουν άγρυπνοι κάθε φορά που ο ουρανός «απειλεί» με νέα έντονα φαινόμενα.
Η αγωνία δεν είναι υπερβολική. Είναι μνήμη ζωντανή. Είναι εικόνες σπιτιών πλημμυρισμένων, ζώων χαμένων, χωραφιών κατεστραμμένων, ανθρώπων που πάλευαν μέσα στη νύχτα για να σωθούν.
Σήμερα, με τη νέα κακοκαιρία και τον μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, ο φόβος επιστρέφει.
Οι κάτοικοι κοιτούν τη βροχή, παρακολουθούν τα ποτάμια – και δεν κλείνουν μάτι
Παρά τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες, μεγάλο μέρος των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αυτό που όλοι σκέφτονται:
«Αν έρθει πολύ νερό, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν νιώθουμε ασφαλείς.»
Τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς, οι διευθετήσεις των ποταμών παραμένουν ελλιπείς και πολλά σημεία που «έσπασαν» στον Daniel εξακολουθούν να αποτελούν ανοιχτές πληγές.
Η περιοχή ζητάει εδώ και μήνες μια πραγματική θωράκιση, όχι πρόχειρες λύσεις ούτε φωτογραφικά έργα.
Τα ποτάμια της περιοχής – ο Πηνειός, το Ενιπέας και τα παρακλάδια τους – βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.
Ο μεγαλύτερος φόβος; Να κατεβάσουν μεγάλους όγκους νερού.
Οι κάτοικοι εύχονται το αυτονόητο:
- να κοπάσει η κακοκαιρία,
- να μην κατεβάσουν πολύ νερό τα ποτάμια,
- να μην ξαναζήσουν ούτε για μια στιγμή τον εφιάλτη του 2023
- krinilive.gr/
Απίστευτο: Αποστράτευσαν το Κομάντο που έσωσε ένα Νομό… Από την Οργή του νερού















