Υπέρ του Σχεδίου Ανάν που ο Κυπριακός Λαός απέρριψε ήταν ο Στυλιανίδης που τότε σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα έπεσαν πολλά στο τραπέζι …
Ομως πως γίνεται ένας αλλοδαπός υπουργός στην Ελλάδα ;
..Για να οριστεί κάποιος υπουργός σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ. 2 του Συντάγματος
..«κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.
Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 55 του Συντάγματος για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής πρέπει να είναι έλληνας πολίτης και να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Έτσι, ο κ. Στυλιανίδης ή έχει διπλή υπηκοότητα δηλαδή και Ελληνική και Κυπριακή ή πριν ορκιστεί υπουργός θα αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.
Κυβερνητικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε το in.gr ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα διαδικαστικό ζήτημα που δεν τα απασχολεί – δεν το γνωρίζουν- και πως ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης έχει φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες.
Άλλα στελέχη που γνωρίζουν το ρόλο και τη δράση του κ. Χρήστου Στυλιανίδη σε βάθος εκτιμούν πως λόγω της σχέσης του με την Ελλάδα και παλαιών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του μπορεί να έχει και την ελληνική υπηκοότητα.
Πάντως, εάν δεν είναι έλληνας πολίτης θα προηγηθεί η απόδοση της ιθαγένειας και μετά θα ορκιστεί υπουργός.