veteranos |Εθνικά Θέματα
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
veteranos |Εθνικά Θέματα
Home Απόψεις

Στρατηγός Φράγκος :Τι λέει για την Επίδειξη Δύναμης της Τουρκίας στα Ίμια & τις Κρίσεις στο Στράτευμα !…Γιατί ανησυχεί; (video)

15 Φεβρουαρίου 2017
in Απόψεις, Θέματα που...Ενδιαφέρουν
Στρατηγός Φράγκος :Τι λέει για την Επίδειξη Δύναμης της Τουρκίας  στα Ίμια & τις Κρίσεις στο Στράτευμα !…Γιατί ανησυχεί; (video)
Share on FacebookShare on Twitter

fragkosΤι  λέει ο Στρατηγός Φράγκος για την Επιθετικότητα και την προκλητικότητα των  τελευταίων ημερών στα Ίμια ..Πως σχολιάζει τις  Μαζικές Κρίσεις στο Στράτευμα και γιατί ανησυχεί από την Νεοθωμανίστικη Πολιτική”

Ως βαθύς γνώστης της Τουρκικής πραγματικότητας ο Στρατηγός  δίνει το δικό του Στίγμα και ζητά επιτέλους να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας που να χαράξει Εθνική Στρατηγική !

«Οι Στρατηγοί εμφανίσθηκαν ξαφνικά για να κάνουν επίδειξη ισχύος. Περισσότερο το βλέπω ως επιπόλαια ενέργεια η οποία δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς παρά μόνο για εσωτερική κατανάλωση για την ίδια την Τουρκία» τονίζει στην «Ε» ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και υπηρεσιακός υπουργός Εθν. Αμυνας  Στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος με αφορμή τη στάση των Tούρκων στα Ιμια.
Ο Στρατηγός  Φράγκος, μιλώντας στην «Ε», αποδίδει την εμφάνιση της στρατιωτικής ηγεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων την περασμένη Κυριακή, στην περιοχή των Ιμίων, σε λόγους «εσωτερικής εκτόνωσης των αποτυχιών» της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που «αυτή τη στιγμή είναι σε εθνική περιδίνηση».veteranos.gr_-6

Επισημαίνοντας ωστόσο την «εμμονή και υπομονή των Τούρκων στον σκοπό»  υπογραμμίζει την ανάγκη  «χάραξης εθνικής πολιτικής από ένα Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, σε τέτοια σοβαρά θέματα».

Ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ  σχολιάζει επίσης και τις πρόσφατες κρίσεις στην Ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για να καταθέσει τον προβληματισμό του ως προς «τη μαζικότητα» κάνοντας επίσης λόγο και για «απαξίωση του θεσμού».

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Φράγκο έχει ως εξής:

*Καταρχήν θα θέλαμε ένα σχόλιό σας για τη στάση των Τούρκων, αν είναι προκλητική με αφορμή και την «επέτειο» των Ιμίων και εάν μπορείτε να σχολιάσετε και τη στάση της ελληνικής ηγεσίας.

-«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι σε εθνική περιδίνηση. Πλειοδοτεί ο ένας ύστερα από τον άλλον πώς θα προβληθεί και πώς θα υπερκεράσει τον πατέρα των Τούρκων, τον Κεμάλ Ατατούρκ . 45

Το όνειρο του σημερινού ηγέτη της Τουρκίας, του Ερντογάν, είναι να βγει πιο μπροστά από αυτόν. Και επειδή οι Κεμαλιστές τον κατηγόρησαν ότι υστερεί σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις εμφανίσθηκαν ξαφνικά και οι στρατηγοί να κάνουν επίδειξη ισχύος ερχόμενοι στην περιοχή των Ιμίων.

Κάτι εντελώς ακίνδυνο, αιφνιδιαστικά ένα κυριακάτικο πρωινό. Δεν εκτιμώ ότι ήταν κατόρθωμα από πλευράς της τουρκικής ηγεσίας, περισσότερο το βλέπω ως επιπόλαια ενέργεια η οποία δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς παρά μόνο είναι για εσωτερική κατανάλωση για την ίδια την Τουρκία.

Με δεδομένο ότι έχουν αποτύχει και στις δύο επιχειρήσεις που εκτελούν τώρα εναντίον ουσιαστικά των Κούρδων καθώς, ούτε να χτυπήσουν τον ISIS ούτε μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν τους θέλουν καθόλου, όπως στη Μοσούλη.

Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή, εκείνο το οποίο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που εκτιμώ ότι έγινε ήδη,  να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται διότι από αυτά τα οποία ξέρω, θα εξετάζανε τη διεθνή κατάσταση, την εξέλιξη των επιχειρήσεων «ΑΣΠΙΔΑ» του Ευφράτη στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας κατά πρώτο λόγο και οπωσδήποτε θέματα δικά μας.

Για τέτοια σοβαρά θέματα, θα πρέπει να υπάρχει χάραξη εθνικής πολιτικής από ένα Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας.

Οι Τούρκοι θέλουν να εκτονώσουν τις όποιες αποτυχίες τους στο εσωτερικό και ειδικότερα μετά την «κατακρεούργηση» 250.000 όχι απλώς ανθρώπων που ήταν στην κρατική μηχανή, αλλά ήταν η κορυφή της ηγετικής ομάδας σε όλους τους κλάδους μετά το αναφερόμενο ως πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το χαρακτηρίζω αναφερόμενο για έναν απλούστατο λόγο. Εξελίχθηκε κατά τέτοιο τρόπο που αν μη τι άλλο απέδειξε ότι υπήρχε πρόβλημα ηγεσίας και ερασιτεχνισμού.1

Κάτι το οποίο πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά εμείς, ακόμη και η εμφάνιση αυτής της τουρκικής ηγεσίας , ο συγκεκριμένος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκρατείτο όμηρος.

Τι ήθελε να αποδείξει στους υφισταμένους του; Ότι είναι δυνατός και ήρθε εδώ να τιμωρήσει τους κακούς Έλληνες;

sage-780x400Σε ό,τι αφορά τώρα στη δική μας ηγεσία δεν θα αναφερθώ τόσο στο τι κάνει η στρατιωτική ηγεσία, η οποία εκτιμώ ότι κάνει καλά τη δουλειά της.

Αν και εδώ έχω κάποιες διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίοδο για αλλαγές και κυρίως αυτό το οποίο θα τους συνιστούσα για οποιαδήποτε αλλαγή σκέφτονται στη διοικητική δομή και ιεραρχία των ΕΔ να εφαρμόσουν πολλές φορές το “διοίκηση και έλεγχος”, προτού αποφασίσουν οτιδήποτε άλλο».

*Θεωρείτε πως ήταν άκαιρες οι Αλλαγές στην Ηγεσία των  Ελληνικών ΕΔ;ANSS1

-«Δεν μπορεί να τις  χαρακτηρίσει κάποιος άκαιρες τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Τις μαζικές, ναι με κριτικό πνεύμα και με προβληματισμό ως προς το γιατί. 

Διότι αυτοί οι άνθρωποι κριθήκανε, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2015 αλλά και του 2016 από την ίδια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πανάξιος ο νυν αρχηγός ΓΕΣ, δεν μειώνω με αυτό τον νυν Αρχηγό ΓΕΣ αλλά δεν νομίζω ότι και οι άλλοι οι οποίοι ήδη είχαν κριθεί από τους ίδιους ανθρώπους ότι θα έπρεπε να έχουν αυτή τη συμπεριφορά γιατί είναι απαξίωση του θεσμού».

*Η στάση των Τούρκων είναι απλά εξωτερίκευση της κρίσης;ERDOGAN-STRATHGOI02

-«Όχι, η Τουρκία έχει εμμονή στον σκοπό. Εμμονή και υπομονή να εφαρμόσει αυτά τα οποία λέει και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναθεωρητική νεοθωμανίστικη πολιτική την οποία εφαρμόζει η συγκεκριμένη ηγεσία και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Δεν είναι μόνο για εκτόνωση αν έχει απώλειες από ένα νέο Κουρδιστάν στην περιοχή. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακούμε αυτά τα οποία λένε και κάνουνε, διότι αν τα ακούγαμε έγκαιρα πάντα δεν θα είχαμε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που συνέβησαν στο Κυπριακό .

Να μας προβληματίσουν και τα ταξίδια της κ. Μέι πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Άγκυρα».

Πηγή  ¨(Ε)φημερίδα Ελευθερία

Δείτεκαι αυτά

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκροτείται  Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

Συγκροτείται Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

17 Δεκεμβρίου 2025
To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές  με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά

To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά

16 Δεκεμβρίου 2025
ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη

ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη

13 Δεκεμβρίου 2025

Σχόλιο :Ο Στρατηγός Φράγκος είναι απο τους ελάχιστους Στρατιωτικούς που γνωρίζουν άριστα την Τουρκική Ανθρωπογεωργαφία και την Κουλτούρα των λαών που απαρτίζουν τον σημερινό Τουρκικό Κράτος !C18DA663-8C0A-4A9F-965E-1275F65D7AB6

Επίσης είναι από τους Στρατηγούς που οι Τούρκοι  υπολόγιζαν και φοβόντουσαν …Χαρακτηριστικό είναι το Πρωτοσέλιδο της Χουριέτ που πανηγυρίζει με την Αποστρατεία του τότε Αρχηγού ΓΕΣ που κατασκεύασε την Αντιαρματική Τάφρο στον Έβρο σύμφωνα με την Τουρκική Εφημερίδα!

Αλλά και σε δηλώσεις του σε εκδήλωση στην Πόλη της Καρδίτσας δεν δίστασε να τα σούρει στον Ερντογάν και να πεί οτι εμείς είμαστε Μαλάκες

ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!
slide

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκροτείται  Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας
slide

Συγκροτείται Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

17 Δεκεμβρίου 2025
To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές  με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά
slide

To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά

16 Δεκεμβρίου 2025
ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη
minislide

ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη

13 Δεκεμβρίου 2025
Εντυπωσιακή η εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΣΜΥ  – Μισός αιώνας προσφοράς στον    Στρατό Ξηράς…Αλλά και με (απόντες  τους  Βουλευτές  του νομού !!!))
Ειδικά Θέματα

Εντυπωσιακή η εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΣΜΥ – Μισός αιώνας προσφοράς στον Στρατό Ξηράς…Αλλά και με (απόντες τους Βουλευτές του νομού !!!))

17 Δεκεμβρίου 2025
Στην άσκηση «Περισκόπιο» του ΠΝ o Δένδιας…Βολή Τορπίλης  SeaHake mod4”  από Υ/Β   (Upd video)
slide

Στην άσκηση «Περισκόπιο» του ΠΝ o Δένδιας…Βολή Τορπίλης SeaHake mod4” από Υ/Β (Upd video)

12 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Διέφυγε ο Τούρκος που φωτογράφιζε το Ναύσταθμο & καταδικάστηκε ερήμην!

Διέφυγε ο Τούρκος που φωτογράφιζε το Ναύσταθμο & καταδικάστηκε ερήμην!

Ξαφνικά Αεροπόβαση του Α/ΓΕΣ στους Σπουδαστές της ΣΜΥ!

Ξαφνικά Αεροπόβαση του Α/ΓΕΣ στους Σπουδαστές της ΣΜΥ!

Αντεπίθεση Αρμάτων με πυρά της “ΧΙΙ “κατά την εκτέλεση  Επιχειρησιακής ΤΑΜΣ …Απο Στρατεύσιμους! (φώτο)

Αντεπίθεση Αρμάτων με πυρά της "ΧΙΙ "κατά την εκτέλεση Επιχειρησιακής ΤΑΜΣ ...Απο Στρατεύσιμους! (φώτο)

Πρόσφατα

To τερμάτισε ο Τράμπ…Περνάω απο παντού δωρεάν

Τραμπ για Βενεζουέλα: «Δεν αποκλείω τον πόλεμο» – Κλιμάκωση με εμπάργκο στα πετρελαιοφόρα

19 Δεκεμβρίου 2025
Χτύπημα της Ουκρανίας σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

Χτύπημα της Ουκρανίας σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

19 Δεκεμβρίου 2025
Αμετακίνητος ο Πούτιν στο εδαφικό της Ουκρανίας – Το μήνυμα με τον χάρτη πίσω του

Αμετακίνητος ο Πούτιν στο εδαφικό της Ουκρανίας – Το μήνυμα με τον χάρτη πίσω του

19 Δεκεμβρίου 2025
Ορκωμοσία Πρωτοετών Ευελπίδων Τάξεως 2029 παρουσία του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη

Ορκωμοσία Πρωτοετών Ευελπίδων Τάξεως 2029 παρουσία του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη

19 Δεκεμβρίου 2025
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!Σαν σήμερα ένας ακόμη «Αετός της ΠΑ»…Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Σκόκας έχασε τη ζωή του νότια της ν. Ύδρας με F-84F της 339Μ!!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!Σαν σήμερα ένας ακόμη «Αετός της ΠΑ»…Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Σκόκας έχασε τη ζωή του νότια της ν. Ύδρας με F-84F της 339Μ!!

19 Δεκεμβρίου 2025
Facebook Twitter Instagram

Πρόσφατα

Τραμπ για Βενεζουέλα: «Δεν αποκλείω τον πόλεμο» – Κλιμάκωση με εμπάργκο στα πετρελαιοφόρα

Χτύπημα της Ουκρανίας σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

Αμετακίνητος ο Πούτιν στο εδαφικό της Ουκρανίας – Το μήνυμα με τον χάρτη πίσω του

Ορκωμοσία Πρωτοετών Ευελπίδων Τάξεως 2029 παρουσία του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη

© 2024 Veteranos.gr

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result

© 2024 Veteranos.gr