10 οι Κατηγορούμενοι για την Κατασκοπεία στο Βόρειο Αιγαίο…Αμερικανοί ,Βρετανοί και Νορβηγοί τα μέλη της ΜΚΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε η μη (MKO) κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report σχετικά με τις βαριές διώξεις σε μέλη της και μέλη άλλων οργανώσεων, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, στα πρότυπα της περυσινής επιχείρησης «Αλκμήνη».

Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών και κατασκοπεία.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης αφορά συνολικά δέκα κατηγορουμένους.

Οι Κατηγορούμενοι είναι τέσσερις  υπήκοοι Νορβηγίας, ΗΠΑ και Βρετανίας και περιγράφονται από τους χειριστές της υπόθεσης ως «μέλη ισάριθμων ΜΚΟ».

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Aegean Boat Report, στην οποία δημοσιοποιούνται πληροφορίες και φωτογραφίες από κινήσεις μεταναστών που, από τα παράλια της Τουρκίας, επιχειρούν να προσεγγίσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Την ίδια ακριβώς ανακοίνωση ανέφερε  η Aegean Boat Report, και το 2020  πάλι σε μια παρόμοια έρευνα των Αρχών 

Για «αβάσιμη και σκόπιμα παραπλανητική επίθεση» κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου η οργάνωση Aegean Boat Report, απαντώντας στα όσα κατήγγειλε χθες ο κ. Μηταράκης για συνεργασία των τουρκικών αρχών και ΜΚΟ με σκοπό τη διευκόλυνση στη διακίνηση λαθρομεταναστών.

Η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει «εμβρόντητη» από το γεγονός ότι «βρέθηκε στο επίκεντρο μιας απρόκλητης και εσκεμμένα παραπλανητικής επίθεσης».