107 χρόνια η Λήμνος είναι & παραμένει Ελεύθερη (video)

Πριν από 107 χρόνια, ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ζήτησε την απελευθέρωση της και την επιστροφή της πίσω στην μητέρα Ελλάδα….Απο τότε το νησί είναι και θα παραμείνει ελεύθερο !

Οι κάτοικοι της Λήμνου απέδωσαν φόρο τιμής σε όσους έπεσαν για την ελευθερία με παρόντες, τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη κ.κ. Ιακώβου και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου…Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών

Ο καιρός συμμάχησε στο γεγονός ότι τουλάχιστον δεν έβρεχε κατά την διάρκεια της παρέλασης των μαθητών, συλλόγων ,του Στρατού αλλά και των Σωμάτων ασφαλείας και στρατού.

Το «Μακεδονία Ξακουστή» ήχησε στη στρατιωτική παρέλαση της 8ης Οκτωβρίου για τον εορτασμό της 107ης επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου.

Η στρατιωτική μπάντα παρέλασε περήφανα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων υπό τους ήχους του εμβατηρίου. Ακολούθησαν τα τμήματα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου, τα οποία χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.

Η παρέλαση έγινε στον Ρωμαίικο γιαλό, εκεί που γίνεται πάντα από τότε που έχει καθιερωθεί. Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι, γονείς και συγγενείς που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο καμάρι τους παρελαύνοντες.

Η μέρα έχει και έναν και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, σε μία εποχή που η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές αλλά και ανοχές της χώρας και που καλούνται οι ένοπλες δυνάμεις να διαφυλάξουν και προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα, με την Λήμνο να έχει έναν ιδιαίτερα πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Λημνιούς, είτε διαμένουν στο νησί είτε όχι.

Limnosreport.gr