130 χιλιάδες πολίτες έχουν ψηφίσει έως τις 3.30μμ στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 15:30 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 130.000. Περίπου το1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία. Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία και στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ όλες οι κάλπες είχαν ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ. 

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες είχαν δώσει το παρών στις κάλπες μέχρι τις 13:30 μετά το μεσημέρι, ενώ  στις 15:30, οι ψηφοφόροι που πήγαν να ψηφίσουν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς άγγιζαν τους 130.000. Αποτέλεσμα ήταν σε αρκετά εκλογικά τμήματα να σταλούν επιπλέον ψηφοδέλτια, ενώ ζητήθηκε να τυπωθούν και επιπλέον ψηφοδέλτια και να σταλούν σε εκλογικά τμήματα όπου προβλέπεται να τελειώσουν.