14 «Κλειστά κέντρα » εκτός Αθηνών -Θεσσαλονίκης & Έβρου …»Σχεδιάζουν Κυβέρνηση και Συντονιστής»

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, ενώ εξετάζονται λύσεις για φρένο στις λαθρομεταναστευτικές ροές από την Τουρκία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης  είναι η δημιουργία 14 ελεγχόμενων κέντρων λαθρομεταναστών , σύμφωνα με το οποίο η είσοδος και η έξοδος σε αυτά θα γίνεται με ειδική κάρτα.

Θα εξαιρεθούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη – που κρίθηκε ότι έχουν ήδη αρκετές δομές – αλλά και ο Έβρος για εθνικούς λόγους.

Πού θα γίνουν τα νέα κέντρα; Σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, όπως στην Κοζάνη, τη Λάρισα, στην Κρήτη (δύο στον αριθμό), στη Μεσσηνία, την Αιτολωακαρνανία κ.ά.

Αποκλείστηκαν τουριστικές ή ιστορικές περιοχές, ενώ δε θα βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις.

Τα ελεγχόμενα κέντρα λαθρομεταναστών θα είναι έτοιμα τον Ιανουάριο σε βιομηχανικές ζώνες η απομονωμένες χερσαίες εκτάσεις, όπου θα στηθούν σκηνές ή κοντέινερ.

Ήδη,  έχουν μεταφερθεί 8.000 λαθρομετανάστες, από τα νησιά και μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έρθουν στην ενδοχώρα άλλες 12.000.Η κυβέρνηση είναι ήδη σε επαφή με τους δημάρχους των περιοχών, προσπαθώντας να μειώσει τις αντιδράσεις των Κατοίκων ρίχνοντας «λάδι στους Δήμους » και υποσχόμενοι διορισμούς στα Κέντρα!


Διάφορα Άρθρα