50 Τουρκικά F-16 σε Επιδρομή «Pençe Kılıç «…Χτύπησαν στόχους σε Συρία και Β.Ιράκ ,Σε συμφωνία με τους Ρώσους ! (video)

Γύρω στις 23:45 χθες πραγματοποιήθηκε αεροπορική δραστηριότητα στην 8η Διοίκηση Κύριας Βάσης Μαχητικών που βρίσκεται στο Ντιγιαρμπακίρ.

Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώνονταν το ένα μετά το άλλο από τη διοίκηση της βάσης κατευθύνθηκαν προς τις βόρειες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

Μετά τη δραστηριότητα του αεροσκάφους κατά διαστήματα για περίπου 2 ώρες, κοινοποιήθηκαν πληροφορίες από το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση κατά των φωλιών τρομοκρατών στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ.

Να επισημανθεί οτι τα  περί 50 Τουρκικά F-16 χρησιμοποίησαν τον Εναέριο Χώρο της Συρίας που ελέγχεται από την Ρωσική Αεράμυνα και αυτό σημαίνει οτι υπήρχε μυστική συμφωνία  Τούρκων και Ρώσων

Έγινε γνωστό ότι στην αεροπορική επιχείρηση κατά την οποία χτυπήθηκαν στόχοι ανταρτών  που εντοπίστηκαν στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ, πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη Μαλάτια καθώς και από το Ντιγιάρμπακιρ, ενώ την επιχείρηση υποστήριξαν και τα UAV  που απογειώθηκαν από το Μπάτμαν.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μοιράστηκε αργότερα τις πρώτες εικόνες της επιχείρησης στο Twitter. Στην ανάρτηση στον λογαριασμό του Υπουργείου στο Twitter, «Με απευθείας χτυπήματα καταστρέφονται φωλιές τρόμου!»

Πληροφορίες ότι βάσεις του PKK/KCK/YPG  εξουδετερώθηκαν με την αεροπορική επιχείρηση που ονομάζεται Αεροπορική Επιχείρηση Pençe Kılıç από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας μας από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να καταστρέψουμε την τρομοκρατία στην πηγή της», ανέφερε η δήλωση, «εξουδετερώνοντας το PKK/KCK/YPG και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία·

Σύμφωνα με Τουρκικό  άρθρο 51, η «PENCE KILIÇ «πραγματοποιήθηκε στις περιοχές στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως βάσεις για επιθέσεις στη χώρα μας από «τρομοκράτες»



Περισσότερα Άρθρα