Αεροδιακομιδές 788 ασθενών από τις Ε.Δ το τελευταίο 8μηνο…Ωχ τα χάλια μας

Σε αεροδιακομιδές 788 ασθενών προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις το πρώτο οχτάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε οΑρχιπλοιαρχος κ. Δημήτρης Μήλας, διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β1.

Σε συνέντευξη Τύπου για το Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει οριστεί το 2019 από το ΓΕΕΘΑ, στο περίπτερο των ενόπλων δυνάμεων στην 84η ΔΕΘ, o κ. Μήλας τόνισε ότι τα μέσα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πραγματοποίησαν 347 εξόδους για πυρόσβεση και επιτήρηση δασών.

Όπως είναι γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν προσωπικό και μέσα για συντήρηση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστων ,ενώ υπάρχει ελληνική συμμετοχή στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG-2, που κοβει βόλτες στο Ανατολικό Αιγαίο

Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επανδρώνει αγροτικά ιατρεία, αλλά και τα κινητά ιατρεία που εξετάζουν κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Το 2018 εξετάστηκαν 9.704 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Στις πυρκαγιές στο Μάτι, το 2018 οι ένοπλες δυνάμεις παρείχαν σίτιση και στέγαση σε πυρόπληκτους, ενώ, όπως είπε ο κ. Μήλας, υπάρχουν 12 οικογένειες που εξακολουθούν να μένουν στα ΚΑΑΥ και στα ΚΕΔΑ σε Άγιο Αντρέα και Ζούμπερι.

Για δύο μήνες, μέχρι να προκυρήξει το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο προσωπικό, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέσουν οδηγούς και συνοδούς για τη μεταφορά ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες!

Σχόλιο:Εκείνο που ξέχασε να μας πει ο κ.Μήλας  του ΓΕΕΘΑ είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν άλλη αποστολή και όχι να κάνουν τουςΣυνοδους των ΑΜΕΑ και τους Οδηγούς ..».Ωχ Τα χάλια μας «