Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Τουρκία από τον Έβρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το 1ο φυλάκιο επιτήρησης στην περιοχή των Καστανιών, στα σύνορα με την Τουρκία. Το μήνυμα που έστειλε στη γειτονική χώρα.


Μήνυμα υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Παρασκευής, επισκέφτηκε το 1ο φυλάκιο επιτήρησης, στις Καστανιές, στα σύνορα με την Τουρκία.

Συνοδεία του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπου Λαλούση, συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε τους στρατιώτες που επιχειρούν πάνω στη συνοριακή γραμμή.

Αφού συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό, εξήρε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στη γειτονική χώρα.

«Σ’ αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας».

Και πρόσθεσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας, το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο».