Αυτές είναι οι » Άμεσες Κινήσεις Ενίσχυσης» των Ε.Δ…Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης  «τονίζει ότι αποτελούν μονόδρομο ορισμένες κινήσεις ενίσχυσης των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η ισχυροποίηση του Στόλου με νέες φρεγάτες, η αναβάθμιση των F-16, καθώς επίσης ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών P-3Β και των Μιράζ-2000 όπως και της αεράμυνας».

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει την περίπτωση αναβάθμισης των Α/Α συστημάτων TOR-M1 και S-300PMU-1, καθώς επίσης των αερόστρωμάτων  Zubr.

Το πρόγραμμα προμήθειας τεσσάρων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R θα κοστίσει €250 εκατ., Η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνει μέχρι το 2027, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) ενδιαφέρεται συνολικά για την απόκτηση οκτώ νέων ελικοπτέρων.

Εξετάζεται  επίσης η κατασκευή δύο πρόσθετων ΤΠΚ Super Vita,αλλά  και η αναβάθμιση των ΤΠΚ κλάσης «ΛΑΣΚΟΣ».

Όσον αφορά τις Super Vita, είναι η δεύτερη φορά που γνωστοποιείται κάτι τέτοιο,   όπου περιλαμβανόταν στους όρους που θέτει ο επενδυτής για την αγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

 Ελλάδα και Ισραήλ επιθυμούν την κατασκευή σταθμού ραντάρ στην ελληνική επικράτεια για την επιτήρηση της Ανατ. Μεσογείου.

Σημαντική θα είναι και η ενίσχυση της φύλαξης των Συνόρων μας  τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior που απέκτησε η Αεροπορία Στρατού  και αναμένονται τον επόμενο μήνα