Αυτοί είναι που κρίθηκαν ένοχοι για την Υπόθεση των Υποβρυχίων

Από το σύνολο των 27 κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποβρυχίων, μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε και απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, έκρινε σήμερα ενόχους 20, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους 7 κατηγορουμένους.

Mεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι είναι : ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, και οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πρόσφατα αποδράσει «κόβοντας» το βραχιολάκι.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αποφάνθηκε σήμερα για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απασχολούμενοι στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αλλά και στρατιωτικοί.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι, ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύμβαση για τα υποβρύχια είχε υπογραφεί επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.