Αυξάνονται οι Γυναίκες στην Πολεμική μας Αεροπορία …8 οι νέες Απόφοιτες της Σχολής των Ικάρων

Διπλά υπερήφανοι θα πρέπει να αισθάνονται οι νέοι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας γιατί εφέτος από τη Σχολή Ικάρων αποφοιτούν άλλες οκτώ Ελληνίδες.

Οι τέσσερις από αυτές είναι ιπτάμενες, φέρουν με καμάρι την «πουλάδα» στη στολή και σε λίγο καιρό θα πετούν στο Αιγαίο με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, Mirage 2000-5 και F-4. Θα πετούν μαζί ή φτερό με φτερό με τους άνδρες συναδέλφους τους, φρουροί και αυτές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας.

Οκτώ απόφοιτες της Σχολής Ικάρων εφέτος, οι μισές ιπτάμενες και άλλες μισές μηχανικοί αεροσκαφών, πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες και εντάσσονται στις μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έχει σημασία γιατί εφέτος αποφοίτησαν τόσα πολλά κορίτσια. Θέλησαν να δώσουν σε αυτή την Σχολή που μέχρι πρότινος ήταν ανδρικό οχυρό, είτε επειδή από μικρές ήθελαν να γίνουν πιλότοι, είτε να υπηρετήσουν την πατρίδα ως αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δούλεψαν σκληρά για να περάσουν τις δύσκολες εξετάσεις και τη δυσκολότερη εκπαίδευση, την ώρα μάλιστα που οι προκλήσεις και οι απειλές εναντίον της χώρας μας αυξήθηκαν, την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία ανανεώνει, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τον στόλο τη