Αύξηση της Θητείας …Εισηγήθηκαν στον ΥΕΘΑ οι Αρχηγοί των ΓΕ

Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχουν κάνει οι Αρχηγοί των τριών Επιτελείων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν εισηγήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση καθώς είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς το επόμενο διάστημα.

Τόνισε, δε, πως οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.

Η ανάγκη αυξήσεως της θητείας στους 12 μήνες τουλάχιστον, είχε τεθεί ευθέως το 2012 από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ως μείζον στόχος του ΓΕΕΘΑ.

Ο τότε ΥΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος είχε απορρίψει την ιδέα με το λαϊκιστικό σύνθημα “δεν θα φορτώσουμε τους νέους με νέα βάρη” ενώ από το 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το θέμα “ξεχάστηκε” λόγω κάθετης ιδεολογικής αντιρρήσεως του αριστερού κυβερνώντος κόμματος, που απέκλεισε κάθε σκέψη στον κυβερνητικό εταίρο Π. Καμμένο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ο ΥΕΘΑ  στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης των «καναλιών επικοινωνίας χαμηλής έντασης» με την Τουρκία, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους στις σχέσεις των δύο χωρών διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει «ενδοτικότητα

  • Έλληνας Εθνικιστής

    Μπράβο, μπράβο 24 μήνες πρέπει να γίνει ξανά όχι 12.. οι 12 μήνες είναι λίγοι.. εμείς στο εξωτερικό στις εμπόλεμες περιοχές πηγαίναμε 7 μήνες και προστατεύαμε πετρελαιοπηγές, χρυσορυχεία και στην αντιπειρατία και άλλα έχω φέρει ένα σωρό φωτογραφίες για κατασκοπείας από στρατόπεδα στην αφρική και στην ασία.

  • Έλληνας Εθνικιστής

    Δεν είναι ακριβώς βέβαια καλές οι φωτογραφίες και δεν τις έβγαζα έτσι απλά τις έβγαζα διακριτικά..