Η Άγκυρα μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία (vid)

Η Τουρκία άρχισε σήμερα να μετακινεί στρατιώτες και εξοπλισμό στα νοτιοανατολικά σύνορά της με τη Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι επίκειται μια στρατιωτική επέμβαση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Το τουρκικό πρακτορείο DHA ανέφερε ότι μεταφέρονται άρματα και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Ακτσάκαλε, στα νοτιοανατολικά σύνορα.

Ο τελικός προορισμός τους είναι η πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους.

Εννέα φορτηγά μεταφοράς οχημάτων και ένα λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες έφτασαν στο Ακτσάκαλε τη νύχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ενίσχυσαν με τεθωρακισμένα οχήματα και προσωπικό τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με τη Συρία.

Φάλαγγα 9 φορτηγών με τεθωρακισμένα οχήματα και ενός λεωφορείου με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αναχώρησε από την 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία στο Ντιγιαρμπακίρ έφτασε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε.

Σύμφωνε με τις πληροφορίες, η φάλαγγα θα ενισχύσει στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με τη Συρία

Όπως αναφέρει το -μη ελεγχόμενο από την τουρκική κυβέρνηση- Ahval, στόχος της Τουρκίας είναι να χτυπήσει τις κουρδικές δυνάμεις (YPG) που βρίσκονται στην περιοχή και αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.


Διάφορα Άρθρα