Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος Αγνοούμενοι οι Χειριστές – Σε εξέλιξη έρευνες

Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος, με έρευνες από ελικόπτερο και αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας να βρίσκονται σε εξέλιξη.(φωτο αρχείου)

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινακαι έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος) εστιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στην επιχείρηση συμβάλλει ένα ελικόπτερο Agusta bell της πολεμικής αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου κι ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες επικεντρώνεται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου καθώς από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι χάθηκε το ίχνος του.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.