Αγορά F-35 απο την Ελλάδα ;…Ποιος και γιατί μας δουλεύει!

Τα φώτα της δημοσιότητας στον Ηνίοχο  έκλεψαν τα F-35 όπως  και η συζήτηση για το εάν εξετάζει η χώρα το ενδεχόμενο να αγοράσει τα συγκεκριμένα μαχητικά.

«Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όμως  μια αγορά από την Ελλάδα όχι βέβαια 30 Μαχητικών που δεν είναι οικονομικό εφικτό στο Παρόν  αλλά και στο μακρινό μέλλον ,αλλά έστω μιας Μοίρας  ή μιας  Εξάδας  και αύριο τα παίρναμε δεν θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε  ούτε σε μια 5ετία!

Τα Μαχητικά F-35  απαιτούν ειδικό λογισμικό και ειδικούς Χειριστές που  πρέπει να εκπαιδευτούν στη  Αριζόνα για τουλάχιστον 2 χρόνια και πρέπει να είναι συνεχής …Οι Τεχνικοί των Μαχητικών πρέπει  κάνουν συνεχώς update στο λογισμικό ,αν και ποτέ δεν θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του Αεροσκάφους !

Οι εγκαταστάσεις των Πολεμικών μας Αεροδρομίων δεν μπορούν  να  φιλοξενήσουν τα Μαχητικά F-35  που χρειάζονται ειδικές και όχι υπόστεγα όπως τα κοινά μαχητικά

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για Αναχαιτίσεις που είναι η Κύρια Αποστολή της Πολεμικής μας Αεροπορίας σήμερα ….

Η Ελλάδα χρειάζεται ευέλικτα μαχητικά στις Κλειστές αερομαχίες του Αιγαίου …Μόνο τυχαίο δεν είναι που στη Τακτική Άσκηση του ΝΑΤΟ το TLP  Οι ΔΕΛΤΑΔΕΣ των Μιράζ Κυριαρχούν !

Μια πτήση του F-35 μόνο και μόνο για επίδειξη Κυριαρχίας είναι Πανάκριβη και δεν μας δίνει πλεονέκτημα εκτός αυτό του Αιφνιδιασμού !

Η Εταιρεία Κατασκευής  έχει ανά πάσα στιγμή όλα τα δεδομένα στην διάθεσή της ,όπως και τις Ικανότητες του Χειριστή κατά την διάρκεια της Αποστολής του !!

Το Κόστος απόκτησης και Συντήρησης  των F-35 είναι δυσβάστακτο ….Καλύτερα από όλα είναι η Ελλάδα να αναπτύξει ή να αποκτήσει τεχνολογία  αντιμετώπισης μιας τέτοιας απειλής  και τα Ευκόλως  ευνοούμενα παραλείπονται