Άγρια Καταδίωξη με ρίψη βολών οι Λιμενικοί …Ακινητοποίησαν λάθρο διακινητή στη Σαμο

Ένας 18χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη από το Λιμενικό μετά από ρίψη προειδοποιητικών βολών και άγρια καταδίωξη του ταχύπλοου που οδηγούσε μεταφέροντας 10 λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, περιπολικό σκάφος του σώματος εντόπισε στην συγκεκριμένη περιοχή το ταχύπλοο σκάφος που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο χειριστής του αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις στελεχών του λιμενικού και ξεκίνησε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει.

Αφού πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών από το λιμενικό σε ασφαλή τομέα, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθκε και συνελήφθη ο 18χρονος χειριστής του.

Νωρίτερα, άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από χερσαία ζώνη του ακρωτηρίου Πράσσου 10 λαθρομετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 18χρονο ως τον χειριστή του σκάφους  που «κατασχέθηκε»  …και που τους μετέφερε στη Σάμο.

Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου, ενώ από το λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμυλων της Χίου, προχώρησε τις πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος του λιμενικού. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.