Αγριέψαμε… Σε Κλοιό βρέθηκαν δύο Τούρκικα F-16 από 4 Ελληνικά Μαχητικά στο Αιγαίο!

veteranos.grΦαίνεται οτι αλλάζουν τα γράμματα στον αέρα ή κάτι άλλο αρχίζει  να αχνοφαίνεται στον Ορίζοντα στις Αναχαιτίσεις των Τούρκικων Μαχητικών  που πετάνε Οπλισμένα στο Αιγαίο !

Αν και παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις Αναχαιτίσεις και τις Εμπλοκές στο Αιγαίο είναι η πρώτη φορά που είχαμε υπεροπλία στους Ουρανούς με τους Τούρκους να παθαίνουν  ταραχή ή για να είμαστε ακριβείς …Κολούμπρα!

Με τσαμπουκά και με θράσος χιλίων  πιθήκων ,»αφού έχουν διαβεβαιώσεις οτι δεν θα τα  κατεβάσουμε»  δύο Τούρκικα Μαχητικά οπλισμένα εισέβαλαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου …Αλλά βρέθηκαν προ εκπλήξεως !

Απέναντι τους και σε κοντινή  απόσταση απο τα Τούρκικα F-16 ,εθεάθησαν  όχι ένα ,όχι δύο αλλά τέσσερα Ελληνικά Μαχητικά και μάλιστα με Χειριστές που δεν φαινόταν  να  διασκεδάζουν  την Εισβολή των Τούρκων …Αγριεμένοι και Αποφασισμένοι !

Συγκεκριμένα στον Αέρα βρέθηκαν απέναντι στον Τούρκο Εισβολέα  δύο F-4  απο  την  Βάση της Αράξου και δύο F-16 απο το νησί της Σκύρου …Οπλισμένα μέχρι τα μπούνια !

Οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να συνεχίσουν την Εισβολή και έσπασαν ρεκόρ ταχύτητος πετώντας προς τα Μικρασιάτικα΄Παράλια !

Τα μαχητικά Ελληνικά πήραν ανάποδα το Αιγαίο ένα ζεύγος προς Βορρά  και ένα προς Νότο …Οι Τούρκοι όμως δεν ξεμύτισαν !

Κάποιες σοβαρές πληροφορίες μας λένε οτι δεν έχουν και πολλούς Χειριστές  που να εμπιστεύονται ώστε να πετάξουν Οπλισμένοι στο Αιγαίο …

Βετεράνος!

Για του λόγου το Αληθές το Δελτίο του ΓΕΕΘΑ !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 1

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 • Pantelis Floukarakis

  Καιρος ηταν σκατομεμετηδες

 • a_f_a

  θέλω να ρωτήσω κάτι.
  αν και εγώ αισθάνομαι «υπερηφάνια» και πραγματικά πιστευω οτι η ΕΑ ειναι αξιολογότατη, ποιό το νόημα τόσα χρόνια των αναχαιτίσεων; μόνο θετικό βλέπω την «εκπάιδευση» σε καπως πραγματικές συνθήκες πολέμου των ηρώων-πιλότων της ΕΑ.
  θα μου πείτε, ειναι η υπεράσπιση των συνόρων. οκ, οι τούρκοι όμως πετάνε όχι μόνο πανω από θάλασσα αλλά πάνω και απο κατοικημένες περιοχες! άρα; τόσα χρόνια απλά παίζουμε στον αέρα.
  την επόμενη φορά, τουλάχιστον, ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ελληνικά αεροσκάφη ας ρίξουν προειδοποιητικές ή ας έστω «αστοχήσουν».
  τωρα, να διαβάζω νέα αναχιατίσεων, συγνώμη αλλά τα τελευταία 30 χρόνια αυτά διαβάζουμε.