Ακόμη 2 Μαχητικά F-35 ή «Adir» Παρέλαβε το Ισραήλ …Σήμερα (φωτό)

Κυριακή 14 Ιουλίου- Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ παρέλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες δύο ακόμη νέους  Μαχητές του αεροσκάφους F-35 την Κυριακή, Ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος  των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας

Τα δύο Μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ,  και ενώθηκαν με  την νέα αναπτυσσόμενη σειρά αεροσκαφών F-35 της χώρας.

Τα νέα αεροσκάφη F-35 ή «Adir» («ισχυρά» στα εβραϊκά) όπως αποκαλούνται τοπικά, έφθασαν μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο του κατασκευαστή τους, Lockheed Martin, στο Τέξας.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι τα Μαχητικά F-35 «προσθέτουν ένα άλλο στρώμα στις επιχειρησιακές και στρατηγικές ικανότητες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας».

Οι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη αγοράστηκαν για να εξασφαλίσουν την «υπεροχή της  Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ,  σε όλες τις αποστολές της, κυρίως την άμυνα και ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ και του εναέριου χώρου του».

Οι Μαχητές  είναι μέρος μιας απόκτησης των 50 F-35s. Τα πρώτα αεριωθούμενα έφτασαν στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι το τέλος του 2019 το Ισραήλ θα είχε 20 F-35.

«Η συνεχιζόμενη απόκτηση του αεροσκάφους F-35 είναι μια άλλη έκφραση της μακροπρόθεσμης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει η δήλωση, τονίζοντας ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ήταν η πρώτη στον κόσμο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών , Που έχει επιχειρήσει το F-35.