Οι Ακραίοι Κουκουλοφόροι που «έσωσαν τον Τσίπρα»…

Σε μια χούφτα  Ακραίους κουκουλοφόρους παραδόθηκε χθες το μεσημέρι η Αστυνομία στο Σύνταγμα και έσωσε την Κυβέρνηση του Τσίπρα που θέλει με το έτσι θέλω να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Μη καταφέρνοντας να ελέγξει μια ομάδα ακραίων υπηρέτησε ουσιαστικά την προβοκάτσια σε βάρος του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου έξω από το ναό της Δημοκρατίας για την Μακεδονία και ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που από σήμερα εισέρχεται στην τελική ευθεία για την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στελέχη της που βρίσκονταν στο Σύνταγμα ενήργησαν χθες με τον ενδεδειγμένο τρόπο και σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν λάβει.

Κι όμως, αντί να απομονώσει τους ακραίους -που όπως και η ΕΛΑΣ παραδέχεται ήταν μια ομάδα, μέσα στους δεκάδες χιλιάδες των πολιτών- έπνιξε το συγκεντρωμένο πλήθος στα χημικά, υποχρέωσε γονείς να αναζητούν καταφύγιο για τα παιδιά τους, ηλικιωμένους να τρέχουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τελικά διέλυσε το συλλαλητήριο.

Η κυβέρνηση έσπευσε -όπως είχε κάνει και τον περασμένο Φεβρουάριο- να δώσει «ταυτότητα» σ’ εκείνους που προκάλεσαν τα επεισόδια, μιλώντας για ακροδεξιά βία.

Αυτή τη φορά απέφυγε να χαρακτηρίσει τους Εκατοντάδες Χιλιάδες Ανθρώπους ώς Ακραίους και Φασίστες  , αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε σπεύσει να προβλέψει στη συνέντευξή του στην Αυγή, ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο. 

Το βέβαιο είναι ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από ακραίους, τους οποίους η αστυνομία δεν κατάφερε ή δεν προσπάθησε καν να εμποδίσει και να περιορίσει.

Η απάντηση σύμφωνα με το protothema.gr , που έδιναν χθες το βράδυ επιτελείς, σύμφωνα με τους οποίους αν τα ΜΑΤ επιχειρούσαν χθες το μεσημέρι να κυνηγήσουν αυτούς που χτυπούσαν τους αστυνομικούς, στέλνοντας μάλιστα 24 στο νοσοκομείο με κατάγματα και εγκαύματα, τότε εκείνοι θα έμπαιναν στο πλήθος και τα πράγματα θα εξελίσσονταν πολύ χειρότερα, δεν είναι πειστική.

Και αυτό διότι το πλήθος ήταν αυτό που βρέθηκε ουσιαστικά στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ, όταν έριξε ανεξέλεγκτα τα χημικά μέσα στους συγκεντρωμένους.

Τη δράση των Αστυνομικών με το να ρίχνουν χημικά στο πλήθος στηλίτευσε  και ο Στρατηγός Φράγκος που κάλεσε τους Αστυνομικούς να Σταματήσουν να ρίχνουν  δακρυγόνα  σε παιδιά ,γονείς και γέροντες

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 12 προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.