Αλαλούμ : Στη Πόλη ο Δένδιας …Στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου!!

Επειτα από ανταλλαγή αρκετών τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, αλλά και με την προσοχή στραμμένη στις Βρυξέλλες (ΝΑΤΟ), αποφασίστηκε τελικά το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ  Δένδια να πραγματοποιηθεί… σε δύο δόσεις.

Σήμερα το πρωί ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όχι στο Φανάρι, αλλά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας.
Εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ απο το Άμυνας …

… Και αύριο (μετά το μεσημέρι) θα μεταβεί στην Αγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  επέλεξε το πρωί της Πέμπτης να μεταβεί στα Κατεχόμενα για να επιστρέψει το απόγευμα στην τουρκική πρωτεύουσα για τη συνάντηση με τον Δένδια.

Το πρόγραμμα είναι αρκετά ρευστό, ως εκ τούτου δεν είναι γνωστό αν την Πέμπτη θα παρατεθεί προς τιμήν του κ. Δένδια το δείπνο ιφτάρ (για το Ραμαζάνι).
Ενδεικτικό της στενότητας χρόνου που υπάρχει είναι ότι ο κ. Δένδιας έχει ήδη πρόγραμμα στην Αθήνα και για αύριο το πρωί. Ως εκ τούτου, όλα θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα.
Οι δηλώσεις των δύο υπουργών έχουν, πάντως, προγραμματιστεί για τις επτά το απόγευμα.
Τον Δένδια θα συνοδεύσει στην Αγκυρα και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.