veteranos |Εθνικά Θέματα
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
veteranos |Εθνικά Θέματα
Home slide

Αλλάζουν την Τακτική του Πολέμου οι Τούρκοι στο Αιγαίο! …(Τα γράφαμε απο τον Ιούνιο του 2014)

3 Νοεμβρίου 2014 - Updated On 4 Νοεμβρίου 2014
in slide, Απόψεις
Αλλάζουν την Τακτική του Πολέμου οι Τούρκοι στο Αιγαίο! …(Τα γράφαμε απο τον Ιούνιο του 2014)
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλάζουν την Τακτική του Πολέμου οι Τούρκοι στο Αιγαίο! …(Που και πώς σχεδιάζουν να χτυπήσουν ;)

     Τού Χρήστου Μακρυγιάννη*
Διαβάζοντας την Τακτική του Πολέμου στο Αιγαίο και αναλύοντας τα γεγονότα ,αλλά και τις τελευταίες Κινήσεις -Ασκήσεις του Τουρκικού στόλου σε συνδυασμό με τις ασκήσεις των Τούρκικών Ειδικών δυνάμεων βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα : Η Τουρκική Πολεμική Τακτική στο Αιγαίο Αλλάζει !

14249195476_7a0d09ce25_o
   Τούρκικο αποβατικό σε άσκηση τον Μάιο του 2014
Η Τουρκική Πολεμική Τακτική στο Αιγαίο Αλλάζει !

Μέχρι τώρα οι Ελληνικές δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ είχαν και έχουν αμυντική τακτική με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε νήσους φρούρια και να εκπαιδεύονται σε αμυντικό τακτικό αγώνα και με τη χρησιμοποίηση Καταδρομών και τοπικών Πυρήνων Εθνοφυλακής ,να επιφέρουν χτυπήματα σε επιλεγμένους στόχους του Τούρκικου Στρατού που θα επετίθετο με Ειδικές Δυνάμεις σε επιλεγμένους στόχους ,αεροδρόμια ,βάσεις ανεφοδιασμού και λιμάνια !

Οι διαπιστώσεις όμως του Τούρκικου Γενικού Επιτελείου ότι τα νησιά με τις υπάρχουσες Ελληνικές Δυνάμεις επικουρούμενες από εφέδρους που θα φτάσουν στους χώρους διασπορά σε μηδενικό χρόνο και από δρομολόγια που τους είναι εκ των προτέρων γνωστά και άμεση προμήθεια οπλισμού του τοπικού πληθυσμού και των οργανωμένων Ομάδων εφέδρων με σύγχρονο οπλισμό θα τους έδινε το πλεονέκτημα να επιφέρουν φονικότατα χτυπήματα στους επιτιθέμενους Καταδρομείς αλλά και η ρίψη Αλεξιπτωτιστών θα ήταν ολέθριο σφάλμα !

Ελάχιστοι από τους Αλεξιπτωτιστές θα προσγειωνόντουσαν ζωντανοί και κανείς τους δεν θα επιβίωνε , έχοντας στο κατόπι του ειδικές ομάδες που έχουν οργάνωση, Ιεραρχία και άριστη γνώση του εδάφους λόγο εντοπιότητας!
?
Τούρκοι αλεξιπτωτιστές σε άσκηση τον Μάιο του 2014

Τα νησιά μας είναι οργανωμένα έτσι ώστε να είναι αυτάρκεις αλλά και εκπαιδευμένα για αγώνα εναντίον των Τούρκικων μαχητικών σε τομείς καθορισμένους ακριβώς για το κάθε Α/Α Όπλο , είναι δε και αυτάρκεις σε διοικητική Μέριμνα τουλάχιστον για πρώτες ημέρες της Μάχης!

Διαπιστώνοντας οι Τούρκοι την πραγματικότητα ,προχώρησαν σε αλλαγές της τακτικής του πολέμου στο Αιγαίο και πλέον έχουν εγκαταλείψει την τακτική της Απόβασης ή της αεροαπόβασης τουλάχιστον σε μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου που θα έχει ανύπαρκτα αποτελέσματα… προχώρησαν στην Τακτική του Ναυτικού αποκλεισμού ,χωρίς να εγκαταλείψουν την απόβαση σε μικρά νησιά  που φυλάσσονται από  ελάχιστες δυνάμειςialwPK3

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Τούρκικης φρεγάτας  F-495
Η τακτική του αποκλεισμού των νησιών του Αιγαίου μεγάλων αλλά και μικρών νησιών, που ακόμη και οι Αλλαγές της φρουράς γίνονται με μικρά σκάφη ή με τα μεταγωγικά ελικόπτερα που είναι ευάλωτα ακόμη και σε μικρά φορητά όπλα ή και από φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους ,αποτελούν κίνδυνο και στόχο των Τούρκικων καταδρομών.

Η Τακτική του αποκλεισμού που επιχειρήθηκε στην πρόσφατη άσκηση , η αποστολή Φρεγάτας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων ήταν προσχεδιασμένη, όσο σχεδιασμένη ήταν η αποστολή Τορπιλακάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και μπορούν να φτάσουν σε καθορισμένα σημεία τάχιστα, αποκόπτοντας την πρόσβαση στην Περιοχή ! (Να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε η επιχείρηση της εισβολής τα μεσάνυχτα της Κυριακής των εκλογών )

Η άσκηση της Τουρκικής Αρμάδας στο Αιγαίο είχε στο σχεδιασμό και αυτή τη Πολεμική Τακτική !

Φανταστείτε να υπάρχει Ναυτικός αποκλεισμός μικρών νησιών ,βραχονησίδων και κατοικημένων περιοχών χωρίς να πέσει ντουφεκιά και χωρίς καν την έναρξη εχθροπραξιών !

JfZ1tof
H  Τούρκικη φρεγάτα σε άσκηση αποκλεισμού
Η επίδραση στο ηθικό του προσωπικού και των κατοίκων των νησιών αυτών θα είναι καθοριστική!

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι κινούνται σε αυτό το επίπεδο και θα δούμε εντός τους έτους ασκήσεις σχεδιασμένες ραμμένες και κομμένες σε αυτό το μοτίβο!

Το ότι τα πολεμικά πλοία των Τούρκων θα έχουν την προστασία της Πολεμικής τους Αεροπορίας που θα βρίσκεται σε κοντινές αποστάσεις ,θα τους δώσει σοβαρό πλεονέκτημα ,ενώ από την άλλη εμείς δεν θα μπορούμε να στείλουμε τα Πολεμικά μας χωρίς να έχουν την απαιτούμενη Αντιαεροπορική Προστασία ( Φρεγάτες ) !

Τα μαχητικά μας θα αναγκαστούν να επιχειρούν από τα αεροδρόμια διασποράς και σε ρόλο αναχαίτισης ,καθώς θα εμπλακούν σε εμπλοκές και αερομαχίες και όχι να επικρατήσουν στο αέρα άσχετα των ικανοτήτων των των Χειριστών !

Η διαταγή του ΓΕΕΘΑ να «κυκλώσουν τα μαζεμένα `Τούρκικα πολεμικά νοτίως της Σάμου από πολεμικά μα πλοία που ήταν σε διασπορά στα νησιά μας , ήταν καταλυτική αν πέρασε αρκετός χρόνος να εφαρμοστεί γιατί έγινε πολύ σωστά νύχτα με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κλοιό όλος ο Τουρκικό στόλος νότια της νήσου Σάμου και των Τουρκικών Παραλίων χωρίς να έχει χώρο για ελιγμούς !

Ήταν τέτοια η επιτυχία του κλοιού στα διεθνή ύδατα ώστε δεν είχαμε καμιά προσπάθεια εισβολής των Ε.Χ.Υ από την έναρξη του αποκλεισμού !

Οι Τούρκοι έχουν πολύ μεγάλο το πλεονέκτημα στον τομέα των πληροφοριών αφού τα γνωστά σε μας «CN-235″ οργώνουν καθημερινά το Αιγαίο και καταγράφουν τα πάντα (Εμείς κατεβάσαμε τα αεροσκάφη Ναυτικής συνεργασίας πρόωρα και χωρίς λόγο )

Είναι όμως τόσο άσχημα τα πράγματα θα αναρωτηθεί κάποιος που το Ανατολικό Αιγαίο και μάλιστα το Νοτιοανατολικό είναι καταδικασμένο ; Δεν υπάρχουν λύσεις ;

Κατά την ταπεινή μας γνώμη υπάρχουν και λύσεις και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη και τις αδυναμίες μας ,αν και πρέπει να τρέξουν άμεσα τα προγράμματα του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας !

Ευτυχώς η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αφού κατάλαβε ότι να κρατάμε τα υπερσύγχρονα Υποβρύχια να σαπίζουν στον Σκαραμαγκά δεν είναι λύση και ευτυχώς δεν πέρασε η (βλακεία) κάποιων «πολιτικών άσχετων με το σχεδιασμό του πολέμου » που θα διακινδύνευαν άκουσον -άκουσον ( μια επίθεση της Τουρκίας ) και δεν θα παραλάμβαναν τα υποβρύχια μας  ,για να γλυτώσουν κάποια χρήματα από την αποπεράτωση τους (για να τα φάνε πάλι κάποιες συντεχνίες ) προχώρησε το πρόγραμμα και προχώρησε και σε παραγγελία των μπαταριών των υπόλοιπων Υποβρυχίων …τύπου 209

Τα υπερσύγχρονα συμβατικά Υποβρύχια της Ελλάδος μαζί με τα αξιόπιστα τύπου 209 θα γίνουν οι φονιάδες του Αιγαίου και ο εφιάλτης των Τούρκων ,αφού η δράση τους στις εξόδους των λιμανιών και στα «στενά» θα στείλουν τα Τούρκικα να διαβάσουν τις γραμμές του βυθού και τους Τούρκους να φάνε πιλάφι στον παράδεισο !
ad0145173c00f7fe99af7442fbe6a818_XL
το υπερσύγχρονο Υποβρύχιο Παπανικολής
Η χρήση των αρπακτικών της θάλασσας «ZUBR» με την μεγάλη τους ταχύτητα ,χωρίς να αφήνει στίγμα ώστε να αποτελούν στόχο τορπιλών , θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα και τα ταχύτερα μέσα για την άμεση μεταφορά Πεζοναυτών !5

Αν προχωρήσει γρήγορα και το πρόγραμμα των F-16 Blog 16+ θα αλλάξει ο συσχετισμός του Αιγαίου και η ¨Μοίρα Αστέρι ¨ θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο Αιγαίο …
(Τα περίπου 56 F-16 Block 52+ και 39 F-16C/D Block 50 της ΠΑ θα αποκτήσουν έγχρωμες οθόνες CMFD με προβολή ψηφιακού χάρτη, νέο υπολογιστή αποστολής MMC 7000, ικανότητα μεταφοράς κατευθυνόμενων πυρομαχικών JDAM, JSOW, βλημάτων αέρος αέρος IRIS-T και σκοπευτικά επί κάσκας JHMCS και τερματικό MIDS για ζεύξη δεδομένων Link 16 που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τη μαχητική ισχύ τους.)

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό μας Ναυτικό ετοιμάζει να θέσει ξανά σε λειτουργία κάποια από τα αεροσκάφη της ναυτικής Συνεργασίας που ήταν τα καλύτερα του ΝΑΤΟ στο τομέα των πληροφοριών και κάποιοι τα κατέβασαν πρόωρα και άγνωστο γιατί ,όπως προαναφέραμε .

Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ΓΕΕΘΑ αλλάζει τα σχέδια ώστε να μην μπορέσει η Τουρκία να αποκλείσει τα νησιά μας ,ενώ φονικότατο έργο θα εκτελέσουν οι εποχούμενοι (exocet ) που το Ναυτικό έχει διασκορπίσει στο Αιγαίο και σε συνεργασία με τα Ιπτάμενα Radar σε ρόλο κατάδειξης στόχου θα στείλουν τα Τούρκικα στο βυθό από μακριά !
PKtDp21
Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να ξετυλίγεται η Άσκηση Καταιγίδα στο Αιγαίο του Πολεμικού Ναυτικού και ίσως να δούμε και βολή που να καλύπτει το μισό Πέλαγος !

Σημαντικότατο ρόλο και έργο θα εκτελέσουν τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι σε πολλαπλούς ρόλους !

Η Πολεμική μας αεροπορία θα κληθεί εντός του θέρους να εκτελέσει βολές με όλα τα διαθέσιμα όπλα και το σύνολο των διαθέσιμων Μαχητικών!

Οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ από ότι φαίνεται έχουν διαβάσει τους Τούρκους ,αλλά η ταπεινή μας γνώμη είναι να σχεδιαστούν χτυπήματα υποδομών εντός του Τουρκικού εδάφους με στόχο το ηθικό !

Το πόσο σύντομα θα δούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας αυτό το σενάριο εξαρτάται από τις διαθέσεις του Νέο Οθωμανού Σουλτάνου Ερντογάν .

Θα κληθούμε όμως πολύ σύντομα να υπερασπιστούμε την «ΑΟΖ» και όχι αναγκαστικά με στρατιωτικά μέσα  και δεν θα μπορούμε να κάνουμε πίσω …Αλλά από ένα εχθρό που σχεδιάζει μπαμπέσικα ασκήσεις το βράδυ των εκλογών της Ευρώπης όλα είναι πιθανά και πρέπει να μας κρατάνε σε εγρήγορση !

* Ο Μακρυγιάννης Χρήστος
είναι Αξιωματικός ε.α

Δείτεκαι αυτά

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

5 Μαρτίου 2026
Το C-130 της ΠΑ  επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

Το C-130 της ΠΑ επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

5 Μαρτίου 2026
Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

5 Μαρτίου 2026
Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα  σοβαρά οι Κύπριοι! (video)

Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα σοβαρά οι Κύπριοι! (video)

5 Μαρτίου 2026

Πηγή: http://veteranos.gr/allazoun-tin-taktiki-tou-polemou-tourki-sto-egeo-pou-ke-pos-schediazoun-na-chtipisoun-2/ 

    Αναρτήθηκε  την 9 Ιουνίου του 2014

ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2
slide

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

5 Μαρτίου 2026
Το C-130 της ΠΑ  επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες
Ειδικά Θέματα

Το C-130 της ΠΑ επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

5 Μαρτίου 2026
Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!
slide

Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

5 Μαρτίου 2026
Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα  σοβαρά οι Κύπριοι! (video)
slide

Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα σοβαρά οι Κύπριοι! (video)

5 Μαρτίου 2026
Ο Στρατηγός Αντώνης Βιτετζάκης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ
minislide

Ο Στρατηγός Αντώνης Βιτετζάκης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ

4 Μαρτίου 2026
Ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από Πάφο για ύποπτο αντικείμενο προς Κύπρο
Ειδικά Θέματα

Ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από Πάφο για ύποπτο αντικείμενο προς Κύπρο

4 Μαρτίου 2026
Next Post
Τίμησαν τον  πρώτο νεκρό του Έπους του 40 …Βασίλη Τσιαβαλιάρη!

Τίμησαν τον πρώτο νεκρό του Έπους του 40 ...Βασίλη Τσιαβαλιάρη!

“Διαρροή” χάρτη της Κύπρου δημοσιεύει η«Milliyet»…Ενώ οι Τούρκοι ξεκαθαρίζουν

"Διαρροή" χάρτη της Κύπρου δημοσιεύει η«Milliyet»...Ενώ οι Τούρκοι ξεκαθαρίζουν

“Διαρροή” χάρτη της Κύπρου δημοσιεύει η«Milliyet»…Ενώ οι Τούρκοι ξεκαθαρίζουν

Διαψεύδει η Κύπρος τα περι κατάθεσης χάρτη!

Πρόσφατα

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

5 Μαρτίου 2026
Βουλιάζει το νησί …329 Λαθρομετανάστες έφτασαν νότια της Κρήτης ..

Βουλιάζει το νησί …329 Λαθρομετανάστες έφτασαν νότια της Κρήτης ..

5 Μαρτίου 2026
Το C-130 της ΠΑ  επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

Το C-130 της ΠΑ επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

5 Μαρτίου 2026
Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

5 Μαρτίου 2026
Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα  σοβαρά οι Κύπριοι! (video)

Απόλυτος ο Στρατηγός Φράγκος …Να Εξοπλιστούν Επιτέλους στα σοβαρά οι Κύπριοι! (video)

5 Μαρτίου 2026
Facebook Twitter Instagram

Πρόσφατα

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι το drone που έπληξε την Βάση Ακρωτηρίου…Είχαν στόχο τα U-2

Βουλιάζει το νησί …329 Λαθρομετανάστες έφτασαν νότια της Κρήτης ..

Το C-130 της ΠΑ επιστρέφει από το Άμπου Ντάμπι με 91 Έλληνες

Τους έτσουξε τους Τούρκους :Ανυπόστατες οι Τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου…Απαντά το ΥΠΕΞ!!

© 2024 Veteranos.gr

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result

© 2024 Veteranos.gr