Οι Αμερικανοί επανέρχονται στη Μεσόγειο με …Πρόταση για «Ελληνικές Φρεγάτες» τύπου (MMSC)

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί επανέρχονται με νέα πρόταση στο ΠΝ για την προμήθεια 4 Φρεγατών τύπου (MMSC)  που το «τυρί είναι η Κατασκευή 3 από αυτές στα Ελληνικά Ναυπηγεία !»

Κανείς δεν περίμενε οτι οι Αμερικανοί θα άφηναν τους Γάλλους να κυριαρχήσουν στη Μεσόγειο ,αλλά έτσι χάνουμε αφού δεν υπογράψαμε την Στρατηγική Αμυντική συμφωνία που μας πρότεινε ο Μακρόν !
Η Τουρκία που η Αμερική   την θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο εκμεταλλεύεται  τα πάντα …Ναυπηγεί με καταιγιστικό ρυθμό τα Πολεμικά της Σκάφη ,την ώρα που σε εμάς δεν υπάρχει καν η σκέψη για την Ναυπήγηση του Εθνικού μας Πλοίου !!
Τι κρύβεται πίσω από την μη προσπάθεια να κατασκευάσουμε  και εμείς  ένα Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο;
Πάντως αυτό που προσφέρουν οι Αμερικανοί δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό …Ούτε θα κάνει τη διαφορά στο Αιγαίο
 

Το Lockheed Martin Multi-Mission Surface Combatant (MMSC) είναι ένα παράγωγο του Littoral Combat Ship (LCS) του αμερικανικού ναυτικού. Επιλέχθηκε για την απαίτηση πολλαπλών αποστολών επιβατικών πλοίων της Royal Saudi Naval Forces (RSNF).

Η πλατφόρμα MMSC μπορεί να διαμορφωθεί με μια ποικιλία αισθητήρων και όπλων με βάση τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του πελάτη ναυτικών. Επιτρέπει επίσης τη διαλειτουργικότητα με το ναυτικό των ΗΠΑ και τις συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις σε κοινές επιχειρήσεις.

Το πλοίο μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από τρέχουσες και μελλοντικές θαλάσσιες απειλές τόσο στην ανοικτή θάλασσα όσο και στις παράκτιες ζώνες. Οι δυνατότητες αποστολής του περιλαμβάνουν αντι-επιφανειακό πόλεμο (ASuW), αντι-υποβρύχιο πόλεμο (ASW), αντι-αεροπορικό πόλεμο (AAW), πόλεμο ναρκών, ηλεκτρονικό πόλεμο και ειδικές επιχειρήσεις.

Η Φιλοξενία του Μάικ Πομπέο θα μας στοιχίσει τελικά περισσότερο απο όσο φανταζόμασταν και όπως φαίνεται τίποτε δεν έδωσε  για την παραχώρηση της νέας …»Πλατφόρμας στη Βάση της Σούδας»
  • dimi21

    Τελικά πρέπει να χάσουμε ένα νησί για να βάλουμε μυαλό.. Μετά όλα θα γίνουν όπως πρέπει αφού κλάψουν μάνες θα αγοράσουμε σωστά πλοία