Αμερικάνικο Κατασκοπευτικό «P-8» εντοπίστηκε κατά την Επίθεση των 13 UAV στις… Ρωσικές Βάσεις στη Συρία!

Ο Ρωσικός στρατός στη Συρία έχει αποτρέψει  μια τεράστια επίθεση με τη χρήση Οπλισμένων Dromes στις εγκαταστάσεις του στη χώρα στις 6 Ιανουαρίου, παρεμποδίζοντας έξι απο αυτά και καταρρίπτοντας επτά ακόμη UAV που ξεκίνησαν από μαχητές.

To Ιπτάμενο RADAR της Boeing P-8  (Poseidon )του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρέθηκε σε μια αποστολή περιπολίας στην περιοχή μεταξύ της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim και της ναυτικής βάσης Tartus στη Συρία, όταν οι μαχητές επιχείρησαν να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις  των Ρωσικών Βάσεων χρησιμοποιώντας 13 drones αποκάλυψε το υπουργείο την Τρίτη. «…

Αυτό μας αναγκάζει να ρίξουμε μια νέα ματιά στην παράξενη σύμπτωση που κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τρομοκρατών UAV στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία το Κατασκοπευτικό  αεροσκάφος του Ναυτικού Poseidon ,ήταν σε περιπολίες πάνω από τη Μεσόγειο πάνω από 4 ώρες σε υψόμετρο 7 χιλιάδες μέτρα, μεταξύ Τάρτου και Χμέιμμης «, ανέφερε το υπουργείο. :

]Η ρωσική στρατιωτική  Υπηρεσία Πληροφοριών  αποκλείει  επίθεση από τους αγωνιστές στα βάθη της Συρίας …

Μετά την αποτροπή της επίθεσης, ο ρωσικός στρατός ανέλυσε το σχεδιασμό και τα πυρομαχικά  των κατασχεμένων UAV, λέγοντας ότι τέτοια αεροσκάφη θα μπορούσαν να παρασχεθούν στους μαχητές μόνο από μια χώρα που είναι ικανή να «παρέχει δορυφορική πλοήγηση και τηλεχειρισμό για την  εκτόξευση εκρηκτικών  βλημάτων !

Αργότερα  μέσα ημέρα, το Αμερικάνικο Πεντάγωνο εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι τέτοια αεροσκάφη θα μπορούσαν να αγοραστούν στην «ανοικτή αγορά».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Πενταγώνου, ο ρωσικός στρατός εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατήρηση ότι οι τεχνολογίες για την επίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι «εύκολα προσβάσιμες στην ελεύθερη αγορά»