Το Άμυνας στους Δημάρχους των Πυρόπληκτων…Είπαμε να σας βοηθήσουμε αλλά το «βγάλατε τα μάτια»

Μετά απο τρία χρόνια φιλοξενίας και σίτισης των Πυρόπληκτων  κατοίκων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα και στο Ζούμπερι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και σήμερα είχαμε εξελίξεις

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, υπογραμμίστηκε η βούληση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να συμβάλλει κατά το δοκούν στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσεως και σημειώθηκε …

..Ότι οι πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και το ΚΕΔΑ Ζούμπερι έχουν απολάβει τις μέγιστης δυνατής αρωγής τόσο ως προς τη στέγαση, όσο και προς τη σίτισή τους από το 2018.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης μετέφερε στους Δημάρχους την πρόθεσή του να παραταθεί η παραμονή των πυρόπληκτων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκαταστάσεως των οικιών τους, εφ’ όσον στοιχειοθετείται η ανάγκη αυτή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τόνισε όμως πως υπάρχει καλή θέληση για τη χρήση των στρατιωτικών οικίσκων, όχι όμως για την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος αυτού.

Επισημάνθηκε επιπλέον, ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να επιλυθεί το ανακύψαν ζήτημα το συντομότερο δυνατό σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύθηκαν να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με συγκεκριμένες προτάσεις.

Σχόλιο :Οι Δήμαρχοι βολεύτηκαν απο την προσωρινή λύση που έδωσε το Άμυνας …Αλλά η προσωρινή λύση κράτα τρία χρόνια τώρα και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους …

Αλλά και κάποιοι άλλοι έχουν δικαιώματα στις Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και καλά θα κάνουν να τα διεκδικήσουν ακόμη  και με νομικά μέσα ,αφού το Άμυνας δεν παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει !