Πτήση από Εδιμβούργο προς Λάρνακα προσγειώθηκε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, καθώς 38χρονος επιβάτης επιτέθηκε φραστικά σε συνεπιβάτες και πλήρωμα, προκαλώντας αναστάτωση εν ώρα πτήσης.
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 11 Μαΐου 2025, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Εδιμβούργο–Λάρνακα, έπειτα από σοβαρό περιστατικό με επιβάτη που επιτέθηκε λεκτικά σε άλλους επιβάτες και σε μέλος του πληρώματος.
Ο 38χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης και διασάλευσε την τάξη, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να ειδοποιήσει τις αρχές και να αποφασίσει αναγκαστική προσγείωση για λόγους ασφαλείας.
Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα προχώρησαν στη σύλληψη του επιβάτη, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη της τάξης και απείθεια.