Ανάπτυξη νέου Υπερηχητικού πυραύλου από τις ΗΠΑ…Με απειλές κατά πάντων

Η Χέδερ Γουίλσον, γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά στην ανάπτυξη ενός υπερηχητικού πυραύλου που ταξιδεύει πέντε φορές με την ταχύτητα του ήχου.

Η Χέδερ Γουίλσον, γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, μιλώντας την Παρασκευή στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθεια να συμβαδίσουν με άλλα κράτη στην ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων….(Ρωσία -Κίνα)

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να αναπτύξουν έναν υπερηχητικό πύραυλο που θα ταξιδεύει πέντε φορές με την ταχύτητα του ήχου.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σήμερα διαθέτει 80 δορυφόρους στο διάστημα, πρόσθεσε η γραμματέας.

Τα σχόλιά της ακολούθησαν εκθέσεις που υποδεικνύουν ότι η Ρωσία ανέπτυξε επίσης νέα συστήματα πυραύλων, αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχέδια για έξοδο από τη συνθήκη INF.

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της Συνθήκης INF πολύ πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώσουν ότι αποχωρούν από το σύμφωνο, δίνοντας έτσι στη Ρωσία έξι μήνες να επιλέξει μεταξύ της αποχώρησης ή της συμμόρφωσης με τους κανόνες της.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει προχωρήσει σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις και ανακοίνωσε ότι άρχισε να αναπτύσσει νέα οπλικά συστήματα για να συμβαδίσει με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ρώσοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται ο Independent δήλωσαν ότι το πρότζεκτ αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους και αναμένουν ότι τα νέα συστήματα θα είναι έτοιμα μέχρι το 2021.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επανεξετάσει την απόσυρσή της από τη Συνθήκη INF, «αν η Ρωσία επιστρέψει στην πλήρη και επαληθεύσιμη συμμόρφωση», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης αρμόδιος αφοπλισμού, Ρόμπερτ Γουντ, σε διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό στη Γενεύη προσθέτοντας πως «είναι η τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας να επιστρέψει στη συμμόρφωση».