Ανάσα δεν μπόρεσε να πάρει ο Μαροκινός ….Τα «RAFNAR 1100» του Λ/Σ τον έβαλαν στη μέση (video)

Βίντεο ντοκουμέντο με επιχείρηση ακινητοποίησης λέμβου που μετέφερε παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Κω έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, Οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον 23χρονο διακινητή αλλά και έναν 43χρονο που θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος

Στις εικόνες βλέπουμε μια λέμβο στην οποία χειριστής είναι ένας 23χρονος Μαροκινός που μεταφέρει 7 λαθρομετανάστες από την Τουρκία στα παράλια της Κω.

Βλέπουμε τα δύο σκάφη του Λιμενικού τύπου RAFNAR  1100 τα οποία ακινητοποιούν τη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Φώκα στην Κω και συλλαμβάνουν τον 23χρονο Μαροκινό χειριστή της ο οποίος έναντι αμοιβής έκανε vip μεταφορές.

Πρόκειται για σκάφη ισλανδικής σχεδίασης που ναυπηγούνται στην Ελλάδα από τη RAFNAR Hellas. Τα Rafnar 1100 αποτελούν ταχύπλοα ειδικών αποστολών, με ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστο.

Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών

Ο Μαροκινος  πριν από μία εβδομάδα είχε καταφέρει να αποβιβάσει στο ακριτικό νησί 2 νεαρές από τη Συρία kai που χθες επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.