«Αναστήθηκε» και αποφυλακίστηκε ο Ercan Kireçtepe επικεφαλής των Τούρκων Κομάντος στα Ίμια

uu

Tο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε στις 28 Ιανουαρίου την αποφυλάκιση των 5 απόστρατων αξιωματικών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2009 μετά την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας οπλισμού και εκρηκτικών στην περιοχή Poyrazköy, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του πραξικοπηματικού σχεδίου «Κλωβός» (Kafes Eylem Planı) και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων (Amirallere Suikast) για την ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης.
Οι Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Hüseyin Hançer, Eren Günay και Levent Bektaş αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 5 χρόνια προφυλάκισης με βάση «παράθυρο» που αφορά τη διαδικασία κι όχι την ουσία της δίκης.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Erdogan σχεδιάζει να καταργήσει τα 8 ειδικά δικαστήρια, τα οποία πρόσφατα δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης. Ανάμεσα σε αυτούς που αποφυλακίστηκαν είναι και ο Υποπλοίαρχος ε.α. Ercan Kireçtepe, επικεφαλής της μιας εκ των ομάδων του Συγκροτήματος Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT Grup Komutanı) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που αποβιβάστηκε στην Δυτική Ίμια το 1996 και –όπως αποκαλύφθηκε- μέσω του οποίου αγοράστηκαν τα καύσιμα της λέμβου που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση.
πηγή: http://strategyreports.wordpress.com/

y Ali Türkşen' 1992'de Karadeniz'de Levent Bektaş