Ανατροπή στο Μέτωπο της Συρίας … Μονάδες του Στρατού της Συρίας κινούνται Βόρεια κατά των Εισβολέων

Ο Στρατός της Συρίας έστειλε στρατεύματα για να «αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η Άγκυρα μάχεται τις δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων, δήλωσε την Κυριακή η κρατική πρακτορείο ειδήσεων SANA, εν μέσω αναφορών για συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και Κούρδων.

«Συριακές στρατιωτικές μονάδες κινούνται βόρεια για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε το Κρατικό SANA, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με την AFP.

Η έκθεση ήρθε  όταν  Κούρδος αξιωματούχος, δήλωσε ότι «διεξάγονται διαπραγματεύσεις» μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης της Δαμασκού. «

Όλες οι επιλογές εξετάζονται ενόψει της τουρκικής επίθεσης», δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος. «Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα».

Η Συρία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις της  Συρίας  (SDF) διεξάγουν διαπραγματεύσεις σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, δήλωσε μια συριακή κουρδική πολιτικός στο Reuters την Κυριακή, εκφράζοντας την ελπίδα για μια συμφωνία που θα σταματούσε μια τουρκική επίθεση.