Ανησυχούν οι Τούρκοι απο την… Εγκατάσταση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικανοί της 3ης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ Εγκαθίστανται στην Αλεξανδρούπολη, αλλάζοντας τη στρατιωτική ισορροπία στην απέραντη περιοχή…Αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Το στρατιωτικό προσωπικό της 3ης Ταξιαρχίας του Στρατού των ΗΠΑ που εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Στεφανοδίκειο  θα μετακομίσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή η στρατηγική κίνηση, την οποία εφαρμόζουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, αλλάζει όλες τις στρατιωτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε αυτό το τμήμα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην περιοχή των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, κοντά στον διάδρομο εισόδου της Μαύρης Θάλασσας.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και για τον αμερικανικό στρατό και τον ελληνικό στρατό.

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πιάτ, ο οποίος ήρθε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, εξήγησε ποιος ήταν ο κύριος σκοπός του.

Ο στόχος είναι ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται ναυτική βάση στην περιοχή για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επειδή η περιοχή είναι επίσης ένας ενεργειακός διάδρομος, η TAP, η IGB και η FSRU θα συσταθούν από την αμερικανική εταιρεία για την εκκαθάριση της Αλεξανδρούπολης.

Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δρουν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι η εγκατάσταση φυσικού αερίου προστατεύεται από στρατιωτική δύναμη και τεχνολογικά μέσα κατά της πιθανής τρομοκρατίας και παρόμοιων επιθέσεων και είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια στρατιωτική μονάδα Ναυτικών Κομάντο και βάση υποβοηθούμενη από βάση Ελικοπτέρων  στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά συνέπεια, είναι σαφές ότι το στρατιωτικό προσωπικό του 3ης Ταξιαρχίας του  Στρατού των ΗΠΑ που βρίσκεται προσωρινά στο Στεφανοδίκειο σύντομα θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση για να μετακομίσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.