Ανησυχούν οι Τουρκόψυχοι της Θράκης …Για την νέα «Εθνοφυλακή & Εφεδρεία» που είναι στα Σκαριά!

O νέος  ΥΦΕΘΑ Αμύνης Αλκιβιάδης  Στεφανής  ετοιμάζει το νέο Νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή και την Εφεδρεία

Ο νέος υφυπουργός Άμυνας Απόστρατος Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, διαμορφώνει εκ νέου το σχέδιο που είχε αρχίσει για την εθνοφυλακή και την εφεδρεία όταν υπηρετούσε. Η σχετική με την νέα διαμόρφωση  και νομική ρύθμιση, θα ψηφιστεί το φθινόπωρο.

Στόχος της νέας διαμόρφωσης είναι οι Εθνοφύλακες και οι Έφεδροι να πραγματοποιούν  ακόμη περισσότερες κοινές ασκήσεις στο εκπαιδευτικό πεδίο μαζί με τον ενεργό  Ελληνικό στρατό και να εκπαιδεύονται μαζί

. Μεταξύ των ευθυνών που έχουν αποδοθεί από την κυβέρνηση στον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, είναι και η αξιοποίηση των Εθνοφυλάκων και των εφέδρων στρατιωτών

Για πρώτη φορά συστήνονται Τάγματα  Εθνοφυλακής & στην Αθήνα. Αυτά όπως ακριβώς συμβαίνει σε νησιά και στην Δυτική Θράκη, θα αποτελούνται από Τάγματα Μηχανικού, συγκέντρωσης  Πληροφοριών και υγειονομικού.

Το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία Τάγματος συγκέντρωσης πληροφοριών και ψηφιακών τεχνολογιών που θα είναι με βάση ισραηλινά στάνταρ και αυτό προβάλλεται ως μια από τις πιο μεγάλες αλλαγές.

Το πρόγραμμα πιλοτικά θα αρχίσει απο την Αθήνα κι αργότερα θα επεκταθεί σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά και στην Δυτική Θράκη.

Ιλχάν Ταχσίν απο την τουρκόφωνη Μπιρλίκ της Θράκης  σε μετάφραση απο τα «tourkikanea.gr»

Σχόλιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τουρκόψυχοι της Θράκης  τα βάζουν με τους Εθνοφύλακες της  Ηπείρου και της Θράκης ….Η ανάρτηση του veteranos.gr  σε άσκηση Εθνοφυλάκων στην Μεθόριο ,προκάλεσε και τότε  την οργή και τις ανησυχίες κάποιων ενός των τειχών !!