Αντί να τρέχουμε κάτω απο τα Τούρκικα UAV …Μήπως ήρθε ο καιρός για Κατάρριψη & Υφαρπαγή;

Αν και η Ελλάδα και η ΠΑ είχε κάνει ενέργειες  για απόκτηση «ΜΕΑ» απο την περίοδο του 1980  , πολλά και διάφορα ήταν εκείνα που φρενάρησαν  το  Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα  αν και πρώτοι αποκτήσαμε το «ΠΗΓΑΣΟΣ Ι»

Μετά απο πολλά χρόνια ήρθε και το «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ »  που ούτε αυτό υποστηρίχθηκε ,ούτε αναβαθμίστηκε ,ούτε ζητήθηκε η βοήθεια του Πολυτεχνείου και ΑΕΙ ώστε να ξεφύγει απο τις παραμέτρους εκείνες που θα το μετέτρεπαν απο μια μηχανή παρατήρησης  σε Φονική Ιπτάμενη Μηχανή στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης !

Βρεθήκαμε στην Παρουσία του Αμερικανικού  Mq-9B στην 110 ΠΜ στη Λάρισα και παρακολουθήσαμε την επίδειξη του  UAV  στις Ακτές της Λάρισας και σε νησί του Βορείου Αιγαίου …

Υποψιν οτι η έκδοση του Αμερικάνικου Mq-9B  που προσφέρεται στην Ελλάδα δεν φέρει Οπλισμό ,αν και έχει τη δυνατότητα να εξοπλιστεί σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Αμερικανοί που παρουσίασαν το UAV!

O  ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την προμήθεια   2 έως 3 Αμερικανικών  UAV και την μίσθωση ακόμη 2 Ισραηλινών Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων

Παράλληλα ανακοίνωσε οτι θα στηρίξει με χρήματα του ΕΣΠΑ την προσπάθεια των Φοιτητών του ΑΠΘ   που απλά κάνουν το πτυχιακό τους και εδώ στεκόμαστε !

Το ΈΣΠΑ χρηματοδοτεί τις προσπάθειες έρευνας -διάσωσης και επιτήρησης και όχι Αεροοχήματα για Πολεμικούς σκοπούς...

Αν υποθέσουμε οτι το UAV που κατασκεύασαν οι Φοιτητές περνά τα Τέστ ,θα μπορέσει να επιβιώσει σε ένα πολεμικό περιβάλλον και όχι βέβαια σε Πτήση εκδρομή στο Δέλτα του Έβρου;

Έχουμε την Υποδομή εκείνη που μπει στην Παραγωγή άμεσα και να βγει  έτσι ώστε να μπορεί να εφοδιάσει Μοίρες όπως η «ΑΧΕΡΩΝ» ή θα είναι η υπό την εποπτεία της Πολιτικής Προστασίας και τρέχα γύρευε;

Όμως επειδή η Ελλάδα έχει μείνει ήδη πίσω και δεν μπορεί να συγκριθεί με την Τουρκική Παραγωγή που ανακοίνωσε οτι μόνο στη Κύπρο θα αποσταλούν τουλάχιστον 12 ΜΕΑ  …Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε και κάπως αλλιώς;

Μήπως ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούν Ομάδες Κυνηγών των ΜΕΑ στον Ελληνικό Στρατό  ώστε να επιτύχουν την Κατάρριψη αυτών των UAV  με ελάχιστο Κόστος ;

Μήπως ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε λογισμικό υφαρπαγής αυτών των Αεροχημάτων  ώστε να δοθεί ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα στην αλαζονεία των Τούρκων δήθεν  ειδικών;

Μην ξεχνάμε οτι εμείς κατασκευάζαμε Άρματα όταν η Τουρκική Βιομηχανία δεν έκανε ούτε τεντζερέδες για πιλάφι !!

Έλληνες κυνηγοί κατά των Τουρκικών UAV …Εκπαιδεύονται σε Ελληνικής κατασκευής Παρεμβολέα (Αναδημοσίευση )

Εκπαίδευση χειριστών παρεµβολέα συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Στρατού (ΚΕΤΕΣ) στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Τι είναι όμως ο Παρεμβολέας συστημάτων των UAV που το λογισμικό ανέπτυξε το  ΚΕΤΕΣ και οι χειριστές εκπαιδεύονται στην ΠΕ του  Δ’ Σώμα Στρατού  «Στρατόπεδο Αποστολίδη»

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τυφέκιο ή πιστόλι  με ενσωματωμένο παρεμβολέα συχνοτήτων. Όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων  παρεμβολών σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS, αποκόπτοντάς το από το χειριστή του.

Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, θα προσγειωθεί ομαλά στο έδαφος αυτόματα. “Θέλαμε κάτι που να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μην προκαλεί ζημιά στο στόχο για να είναι δυνατή η ανάλυση του από τις αρχές έπειτα”, δηλώνει τεχνικός διευθυντής κατασκευής του λογισμικού!!

«Αποστολή του ΚΕΤΕΣ είναι η ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας, προς επίλυση επιστημονικών και τεχνικών προβλημάτων του Στρατού Ξηράς.

Για την εκτέλεση της παραπάνω αποστολής συνεργάζεται με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού και εξωτερικού.»

 

  • ΠΟΙΜΕΡΧΗΣ

    Eykolp

  • Grenadieros

    Αμα δεν εχει μιχα ειναι «δυσκολο»…

  • Pic889

    Υφαρπαγή μέσω software σε σύγχρονο στρατιωτικό drone δε γίνεται, και το jamming έχει περιορισμένη δυνατότητα αν το drone δεν βασίζεται αποκλειστικά στο GPS για navigation και έχει έστω και περιορισμένες δυνατότητες αυτονομίας.