Αντιδρούν οι Κάτοικοι της Λέσβου στη Νέα Δομή που στήνει ο Ο Μηταράκης

..
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κάτοικοι της Λέσβου ενάντια στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και λαθρομεταναστών.
H αρχή έγινε τη Δευτέρα με τη «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και της αρμόδιας επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον από τους κατοίκους που διαδήλωσαν απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΕΕ.
«Αντιδρούμε στο νέο μνημόνιο που υπέγραψαν μεταξύ τους για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ 600 στρεμμάτων και χωρητικότητας 5.000 ατόμων στην περιοχή Βάστρια στο νησί» επισημαίνει στο Sputnik η Εριφύλη Χιωτέλλη, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη», τονίζοντας ότι το νησί πρέπει να αποσυμφορηθεί σταδιακά.
Στο νησί υπάρχει ήδη μια δομή με 7.000 πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ, που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και αντικατέστησε το καμένο ΚΥΤ της Μόριας, ενώ από την πλευρά του, το αρμόδιο υπουργείο αναφέρει ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο μετακινήθηκαν 6.000 πρόσφυγες από τη Λέσβο, την ώρα που ο μεταναστευτικός-προσφυγικός πληθυσμός σημείωσε μείωση κατά 58% από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.
Σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2021