Αντιναύαρχος Πολίτης …Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο Σενάριο!!

Για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησηw των ελληνικών νησιών που ζητούν οι Τούρκοι μίλησε ο Στέλιος Πολίτης, αντιναύαρχος και διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου υποστηρίζοντας ότι «η Toυρκία κάτι προετοιμάζει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο.

Η Τουρκία, ακόμα και στην περίοδο της Διασκέψεως της Λωζάννης το 23 προσπαθούσε να πείσει ότι η Ελλάδα είναι επιθετική. Γι’ αυτό το λόγο τα νησιά δεν πρέπει να έχουν στρατό, ενώ και τότε ο Βενιζέλος είχε πει ότι δεν είναι σωστό.

Αυτό και ό, τι έγινε στη Μικρασιατική εκστρατεία έγινε με στρατό που μεταφέρθηκε από την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν ήταν βατήρες στα νησιά».

Αναλύοντας τα κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις του Ερντογάν ο κ. Πολίτης δήλωσε  ότι απώτερος στόχος είναι να φανατίσει τον κόσμο: «Δεν πρέπει να ανησυχούμε με αυτά που λέει ο κ. Ερντογάν, όσο για την αντίδραση του λαού που τον ακούει.

Αυτά πρέπει να μας ανησυχούν περισσότερο και να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο. Η Τουρκία δεν θα κάνει τίποτα εάν δεν βρει μια αφορμή».

Μιλώντας για το τώρα και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης της Λέσβου και της Σάμου που θέτει η Τουρκία, ο  Αντιναύαρχος ε.α Πολίτης τόνισε ότι «η Συνθήκη της Λωζάννης δεν λέει ότι (τα νησιά) παραχωρούνται υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης.

Επίσης, δεν πρέπει να συζητάμε καθόλου για τα Δωδεκάνησα, διότι στη Συνθήκη των Παρισίων δεν ήταν  μέρος η Τουρκία, άρα δεν μπορεί να αντλεί δικαιώματα από αυτήν».