Η απάντηση του Μαξίμου στο Στουρνάρα

Αυστηρή απάντηση έδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει για την διαρροή του περιεχομένου της χθεσινής του συνομιλίας με τον Παύλο Πολάκη ενώ ζήτησε και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των δικαστικών αρχών.

Το Μαξίμου τονίζει ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, «ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΤτΕ για τον έλεγχο νομιμότητας στον τραπεζικό του δανεισμό. Ο διάλογος των δυο ανδρών διέρρευσε στον Τύπο. Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε επιλεκτικές και παραποιημένες τις διαρροές και μίλησε για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή του, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης απάντησε ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία του με τον διοικητή της ΤτΕ και τον κατηγόρησε ότι στήνει σκευωρίες, σε βάρος μελών της κυβέρνησης.