Απειλές Τσαβούσογλου σε Κύπρο για νέα εισβολή!

Απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Αν τολμήσουν οι Ελληνοκύπριοι θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν» απειλεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε συνέντευξη του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT δήλωσε πως: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι». «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε, ακόμα, πως «όλα τα βήματά μας είναι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’τδβκ’’ -όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος- και του τουρκοκυπριακού λαού».

«Στην πραγματικότητα γνωρίζουν τα όριά τους, αλλά για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης προβαίνουν σε όλες αυτές τις ενέργειες. Πηγαίνουν στην Ε.Ε. και προσπαθούν να τους βάζουν να παίρνουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Σε αυτό το θέμα, έχουμε ενημερώσει κι εμείς αναλόγως», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στις επιστολές προς την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, στους ΥΠΕΞ των χωρών της Ε.Ε. και τα μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν το έκαναν για να δώσουν λογαριασμό, αλλά για να εξηγήσουν τα πολιτικά και νομικά τους επιχειρήματα. «Όλες οι ενέργειές μας είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο και μόνο η Τουρκία μπορεί να αποφασίζει τί μπορεί να κάνει εντός της υφαλοκρηπίδας της», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπογραμμίζοντας ότι καθήκον της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/Κ, γι’ αυτό και θα κάνουν τις γεωτρήσεις τους στις περιοχές που τους έχει δώσει άδεια το ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ε/κ πλευρά για την τωρινή κατάσταση στην ανατ. Μεσόγειο. «Ο ίδιος ο Ε/Κ ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα εκεί. ‘Έχουν δικαιώματα εκεί οι Τ/Κ;’ τον ρώτησα. ‘Ναι έχουν’, μου είπε. ‘Τότε γιατί δεν εγγυάσαι γι’ αυτά;’ ‘Τώρα δεν μπορώ’, είπε. ‘Τότε πότε;’ Όταν αρχίσει η πώληση’, είπε. ‘Νίκο’, του είπα, ‘αν τώρα δεν μπορείς να εγγυηθείς, τότε πώς εγγυάσαι ότι θα τα διασφαλίσεις, όταν αρχίσεις να πουλάς;’ Δεν απάντησε τίποτα», ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Μιλάμε ξεκάθαρα ή τα εγγυάστε ή με τα γεωτρύπανά μας, ξεκινάμε κι εμείς», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

  • ΑΓΑΘΟΚΛΕΕΣ

    ἐάν ἡ τουρκία ἀποφασίσει νά μᾶς ἐπιτεθῆ θά γνωρίζουν συντεταγμένες, καί θά προσπαθήση γρήγορα νά μᾶς θέση ἐκτός μάχης! μόνη λύσις πιστεύω νά αποκρουστοῦν ἀποτελεσματικά οἱ πρῶτες ἐπιθέσεις!