Απειλεί με «Απάντηση» το Τουρκικό ΥΠΕΞ …Για τις Γεωτρήσεις στη Κύπρο!

5964bf47245e7
 H Ανακοίνωση του Τούρκικου ΥΠΕΞ
«Παρακολουθούμε από κοντά τις μονομερείς δραστηριότητες της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’ που έχουν σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, δραστηριότητες οι οποίες αψηφούν τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τ/Κ λαού, τους συνιδιοκτήτες του Νησιού, επάνω στις φυσικές πηγές.

Από την αρχή η Τουρκία έχει προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις όσον αφορά αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες της ‘ε/κ διοίκησης’.
Αυτή τη φορά, ένα πλοίο-γεωτρύπανο έφτασε στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες στο πλαίσιο της αποκαλούμενης άδειας που της παρείχε μονομερώς η ‘ε/κ διοίκηση’.
Η διαπραγματευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της Διάσκεψης για την Κύπρο, δεν θα μπορούσε να επιφέρει αποτέλεσμα, παρόλες τις προσπάθειες καλής θέλησης της τουρκικής πλευράς.
Είναι προφανές ότι ο κυριότερος λόγος είναι η τάση της ε/κ πλευράς να θεωρεί τον εαυτό της ως το μόνο ιδιοκτήτη του Νησιού.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της, όσο και να συνεχίσει να υποστηρίζει την τ/κ πλευρά.
Υπό αυτή τη σκοπιά και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’, θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις μονομερείς αυτές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς, η οποία αψηφά τα νόμιμα δικαιώματα των Τ/Κ επάνω στις φυσικές πηγές του Νησιού