Απίστευτο ακόμη και στο και 5′ …Απέρριψαν τη σύμβαση για τα Ανταλλακτικά των Μιράζ

Αδιανόητη εξέλιξη στις κρίσιμες στιγμές της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης είχαμε σήμερα καθώς 8 μήνες σχεδόν μετά την ψήφιση της σύμβασης για τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά Mirage-2000 της ΠΑ το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε πίσω την σύμβαση παρά το ότι είχε υπογραφεί από την Ελληνική Βουλή.

Η FoS για τα Mirage-2000…  που φέρουν τα Στρατηγικής Όπλα που μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε Τουρκικό Πολεμικό ,αγνοείται ακόμα!!

Καθηλωμένα κρατάμε  τα Μιράζ στο έδαφος αντί να έχουν πάει στη Κρήτη …Την αδικία μας

Σύμφωνα με πληροφορίες  και σε ότι αφορά την FoS  για την αιχμή του δόρατος της ΠΑ  δηλαδή τα γαλλικά μαχητικά Mirage-2000 και Mirage-2000-5Mk2, χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο   επέστρεψε στη ΓΔΑΕΕ τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις για την παραγγελία των πρώτων ανταλλακτικών από τη κύρια σύμβαση τεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρετε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ολόκληρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και παρότι αυτή η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο του ελληνικού κράτους από τη Βουλή.

Το Ελεκγτικό Συνέδριο θέτει μια σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητούν να μάθουν γιατί έγινε απευθείας ανάθεση ή γιατί δεν πήγε ο φάκελος της σύμβασης FOS στο ελεγκτικό συνέδριο!

Θυμίζουμε ότι  η σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξη είχε υπογραφεί την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 με συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019.

Τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν η ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

defencenet.gr

Σχόλιο:  Αυτό τώρα απο «τυπολάτρες «και χαρτογιακάδες μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει ,ακόμη και μια ανάσα πριν το ΜΠΑΜ στο Αιγαιίο !!


Διάφορα Άρθρα